Дъщерята на Тодор Янчев – новата надежда на сноуборда

Виктория (вляво) получи сребърен медал на турнира в Осогово и вече е една от надеждите ни в сноуборда.

16-годишната Виктория с бронз при жените

През новия век Тодор Янчев се превърна в символ на ЦСКА. Дългогодишният капитан, спечелил всички възможни трофеи в България, е най-обичаният „червен“ ас от трибуните на „Българска армия“.

Многократно там е била и дъщеря му Виктория, за да подкрепя ЦСКА и татко си. Днес, вече на 16 години, дъщерята на Янчев се превръща в една от новите ни надежди в сноуборда. От дете тя обича зимните спортове. Започва със ски и плуване, но намира истинското признание в дисциплината, която направи България известна по света в последните години благодарение на Сани Жекова и Радо Янков.

Миналата седмица Виктория взе дори бронзов медал при жените за отбора на НСА на републиканското първенство Big Air NC 2020 в Осогово миналата седмица. При девойките е на втора позиция.

Амбицията на Янчева е да продължи сериозно да се занимава със сноуборда. Има пълната подкрепа на майка си Деляна и баща си, който в момента е помощник на Стойчо Младенов в казахстанския „Кайсар“.

„Много се радвам за успехите на Вики – разказва Янчев. – Яд ме е само, че трябва да гледам клипове и снимки по интернет. Понякога изтръпвам, когато виждам какви скокове прави, а да не говорим, когато падне. Сноубордът се превърна в страст за нея и от нея зависи къде ще стигне.“

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт