“Дяволи“ в реалността

Обратно в реалността!

Манчестър Юнайтед“ се сблъска болезнено с истината – отборът не е страшилище за Европа. „Пари Сен Жермен“ дойде, надвика и победи „червените дяволи“ с 2:0. Дори и без Неймар и Единсон Кавани, вкарали над 40 процента от головете на тима през сезона.

Приказката за непобедимия викинг Оле Гунар Солскяр приключи болезнено. Неговите „дяволи“ не създадоха голово положение, особено през второто полувреме бяха напълно надиграни. А дадоха и жертви – заради контузии напуснаха терена нападатели Антони Марсиал и Джеси Лингаард.

Юнайтед“ падна за първи път в 13-те мача на Солскяр. Но още при жребия изглеждаше обречен. Много по-важни пред отбора са следващите два дуела – осминафинал срещу „Челси“ за купата на Англия в понеделник на „Стамфорд Бридж“ и Битката за Британия срещу „Ливърпул“ шест дни по-късно на „Олд Трафорд“. „Всичко свърши за „Юнайтед“, след червения картон на Пол Погба шансове няма“, коментира Рио Фърдинанд, легенда на тима. Като че ли сър Алекс Фъргюсън събра цялото си кралско войнство с Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Гари Невил, Пол Инс, Оуен Харгрийвс и Лоран Блан, за да помагат на своя герой Солскяр. Не стана...

Голямото завръщане се превърна в сладко отмъщение. Анхел ди Мария изживя кошмарен сезон в „Манчестър Юнайтед“ и игра като отвързан на „Олд Трафорд“. Сега асистира и на двата гола, дело на Преснел Кимпембе и Килиън Мбапе. Преди мача Ди Мария даде интервю, в което каза: „Не ми позволиха да покажа възможностите си в „Манчестър Юнайтед“, сега съм щастлив!“ От трибуните летяха безкрайни освирвкания и дори бутилка. Подейства като допълнителна мотивация.

Писна ни да слушаме как няма да се справим без Неймар и Кавани – каза Килиън Мбапе. - Естествено, че те имат фундаментално значение в отбора. Но показахме – не се притеснявайте, достатъчно добри сме. Можех да вкарам и трети гол, с който да сме сигурни четвъртфиналисти. Сега още трябва да внимаваме.“

Театъра на мечтите“ видя антирекорд. За първи път „Юнайтед“ падна с два гола разлика у дома в Европа. И за първи път от 14 двубоя срещу французи в своя храм. „Дяволите“ имаха само един точен удар. Това им случи за първи път у дома от 2005 година срещу „Милан“ - пак на осминафинал. Сокляр пък стана вторият треньор на „Манчестър Юнайтед“ със загуба в евродебюта си след Луис ван Гаал.

Най-скъпоплатеният в отбора – Алексис Санчес, като че ли проигра и последния си шанс. Чилиецът влезе като резерва при 0:0, но беше бледа сянка на старата си слава. „Не знам какво да направя с него - призна Солскяр. - Той трябва сам да намери себе си.“

Само три пъти треньорът пусна Санчес като титуляр. Солскяр дойде миналата зима от „Арсенал“ и получава 500 000 паунда седмична заплата. Но няма и десет гола за отбора.

50 „сухи мрежи“ за Буфон

Джанлуиджи Буфон отказва да остарее. На „Олд Трафорд“ и на 41 години легендарният италианец записа 50-и мач без допуснат гол в Шампионската лига. Едно нещо липсва в пребогатата кариера на Буфон – титла в Шампионската лига.

Спечелихме голям мач срещу велик съперник. Но внимание – не сме го отстранили“, написа в социалните мрежи вратарят. Два пъти Буфон е губил финал в турнира – като футболист на „Ювентус“.

 

Слухове за Лоран Блан

Лоран Блан седна на трибуните на „Олд Трафорд“ и предизвика слухове, че ще стане треньор на „Манчестър Юнайтед“. Френският защитник игра три сезона при „дяволите“. Като наставник е водил „Пари Сен Жермен“, националния отбор и „Бордо“.

Ръководството на „Юнайтед“ не бърза да даде постоянен договор на Оле Гунар Солскяр, въпреки че в първите си 12 мача записа 11 победи. Грешките с Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо стряскат сънищата на „Олд Трафорд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят