Дядото на застреляното в Монтана момче: Видях стрелеца, той се целеше и в мен

Дядото на момчето, което беше застреляно в гората , докато двамата събирали дърва, твърди, че е виждал стрелеца и друг път, когато са ходили в имота. И друг път е имало конфликт с обвинения за убийството, посочи още дядото.

Стрелецът беше задържан още вчера, той е криминално проявен с условна присъда за наркотици. Претърсен е автомобила на заподозрения, иззет е газов пистолет, все още не е ясно дали това е оръжието на стрелбата.

Дядото каза, че трагедията се е разиграла пред очите му. По думите му внукът му Гошко е паднал след изстрела и е починал на място. „Чух изстрел и детето падна в каручката. Конят се изплаши и побягна, аз го спрях. Бях в шок и затова не казах, че съм видял мъжът, който стреля. Видях стрелеца, той се целеше и в мен. Виждал съм го и друг път в гората и пак ни е заплашвал. Преди време заплашваше да убие и друг с тръба“, разказа роднината на момчето, цитиран от БТВ.

На въпрос защо влизат в частен имот, дядото каза, че са отишли да косят трева за конете, но не и за дърва, каквато информация се появи вчера. В този момент идва собственикът и ги пита какво правят в частен имот.

Хората от ромския квартал „Огоста” в Монтана настояват за справедлив процес. След инцидента в квартала имаше напрежение.

Коментари

Задължително поле