Дядо Коледа с ново Bentley

Вместо емблемата на Bentley върху предния капак е монтиран златист елен.

550 коня вместо впряг от 8 елена

Уникален поръчков модел

Дядо Коледа явно се е качил на нова “шейна” с марка Bentley точно за коледните празници, ако се вярва на официалното съобщение от британския производител на луксозни коли. Вместо осемте елена за задвижването на беловласия старец се грижат 550 коня от двигател V8. Става дума за уникален автомобил от модела Flying Spur, персонализиран специално за собственика, който очевидно има слабост към приказките за Дядо Коледа.
Вместо емблемата на Bentley върху предния капак е монтиран красив елен, изработен на 3D принтер.

Външният цвят е специална коледна разработка на класическото тъмно червено на марката. Отстрани на калниците и вратите със специфична графика са изобразени планински върхове, покрити със сняг.

За да може Дядо Коледа да пътува по-бързо, в задната част на модела е инсталиран аеродинамичен спойлер, а дифузьорът и страничните прагове са от карбон. Останалите екстериорни елементи са боядисани в златист цвят, включително 22-инчовите джанти. Предвид суровите атмосферни условия по местата, където живее клиентът, гумите са всесезонни. Вместо обозначенията V8 на калниците са поставени надписи Reindeer Eight, които афишират връзката с осемте елена във впряга на шейната.

Седалките са облечени в ръчно изработена тъмна кожа с ефектни златисти шевове и разполагат с функции за отопление, охлаждане, електрически опори и различни видове масаж. Върху шофьорското място е бродирано името на собственика, а върху седалката до него - това на съпругата му.

Хоризонталният дървен фурнир на таблото показва зимен нощен пейзаж от Северния полюс. При стартиране на двигателя в кабината звучи кратък приветствен звън от камбанки и шейни, след което панелът върху 12-инчовия екран на конзолата се завърта и предлага работа с различните менюта. Ако не желае дигитални изображения, водачът може да завърти панела още веднъж и получава три кръгли аналогови уреда - термометър, компас и часовник. 550-те коня в 4,0-литровия битурбо двигател ускоряват автомобила за 4 секунди от 0 до 100 км/ч.

Коментари

Задължително поле