ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Евакуация на 188 000 души край язовир в САЩ (ИНФОГРАФИКА)

Заповед за евакуацията на близо 200 000 души бе издадена в Калифорния, докато властите се опитват да ремонтират ерозиралия преливник на най-високата язовирна стена в САЩ, която при авария може да отприщи неконтролируем поток от вода, предаде АП.

Разположен на около 240 км североизточно от Сан Франциско, язовирът Оровил е един от най-големите изкуствени водоеми в щата. Но високото ниво на водите му наложи задействане на преливник за извънредни ситуации, който не бил ползван от почти 50 години. Причината – основният отводнителен канал се оказа увреден от скорошни проливни дъждове. Опасенията са, че аварийният може да не успее да се справи с натоварването и така водата да прелее.

U.S.: Dam risk prompts California evacuation

На местните жители бе наредено да напуснат домовете си още в неделя по обед, когато инженери забелязаха огромна, дълбока 10 м дупка с ширина 66 м в бетонното корито на преливника край високата 230 м язовирна стена и предупредиха, че съоръжението може да рухне в рамките на час. Подобна наредба се издава за първи път в историята на язовира и полицията в град Оровил изрично предупреди, че не става дума за учения.

Кевин Доси, инженер и говорител на Департамента за водни ресурси, уточни, че вторичният преливник бил конструиран да се справи с над 7000 куб. м в секунда, но показал слабости още при 356 кубика в секунда. Свалянето на нивото на водата с поне 15 м е особено наложително, тъй като прогнозите за сряда са за още бури, придружени с дъждове.

Заради спад в нивото на язовира преливането бе преустановено, но заповедта за евакуация остана в сила. „Все още имаме много неизвестни в уравнението. Трябва да дадем време на инженерите да си съставят пълна картина“, заяви окръжният шериф Кори Хоней.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. може, да е Ерозирал, Но хората Гледат и Следят- не спят и да си взеемат “маааааалки/те/ “ Заплати, Както у нааааас..!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.