Евакуираха училище в Пловдив заради падаща мазилка и изолация

Снимка: bTV

Опасен инцидент се случи в центъра на Пловдив. Рухна част от мазилката и изолацията на Професионалната гимназия по битова техника, съобщава bTV. По чудо няма пострадали при инцидента. Огромна част от изолацията се открътва от последния етаж на сградата около 11:30 ч. По това време в стаите учат около 250 деца. Най-близо е кабинетът на заместник-директора Цветелина Велкошанова , която чува стържещ звук.

Чувам шум сякаш нещо пада от покрива поглеждам нагоре и виждам, че падат парчета,които се подпират на аварийната ни стълба”, разказва Цветелина Велкошанова.

Незабавно учениците са били евакуирани и отведени на безопасно разстояние, след това са върнати в сградата, където продължават да учат с намалени часове.

Сигнализирах на 112. Екип на пожарната дойде бързо и предприеха действия за отстраняването на тези плоскости, които обяха опасно надвиснали във въздуха”, разказва директорът на училището Гергана Георгиева.

По време на инцидента на спортната площадка е нямало деца. Учителите и охранителите са обезопасили пространството около сградата, когато мазилката е започнала да пада.

Сградата е санирана преди шест години. Гаранцията на изолацията е изтекла ,но училището има застраховка. Ще търси помощ и от Министерството на образованието за ремонта на сградата.

Коментари

Задължително поле