Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата „Левски“

На 26 март 2019 да почерпят

Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

Ева Майдел: Повече инвестиции за кохезионните страни като България по плана Юнкер

„Гласуваната днес резолюция на Европейския парламент по прилагането на плана Юнкер и неговия фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) е силно послание за повече инвестиции в кохезионните страни като България, защото до момента в тях са финансирани проекти за само 9% от инвестициите по плана Юнкер. Това е категоричната позиция на Европарламента, която отстояваме и при течащите преговори с държавите-членки и Комисията за увеличаване и удължаване на плана до 2020 г.“, заяви българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП), която беше докладчик за групата на ЕНП в комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите.

„Освен повече инвестиции в районите, които имат най-голяма нужда от това, настояхме и за фокус върху по-рисковите проекти, които не биха получили достатъчна подкрепа от частни инвестиции. Това е важно, защото инвеститорите, особено в страните от Източна Европа все още изпитват колебания за включване в големи иновативни инфраструктурни проекти, но подкрепата от ЕФСИ чрез пари от бюджета на ЕС, може да ги убеди да подкрепят добрите идеи и така да допринесат са икономиките“, допълни Майдел.

Българският евродепутат работи пo плана „Юнкер“ и неговия първи стълб – Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) още от момента на създаването му. Тя беше докладчик за групата на ЕНП по доклада за напредъка на ЕФСИ в комисията по вътрешен пазар в Европарламента, чиито текстове в последствие бяха отразени в предложението на Европейската комисия за удължаване на срока на ЕФСИ. Майдел участва в редица информационни срещи и кампании за подобряване на ефективността на Плана и популяризирането му в България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.