Евра стана Д’Артанян

Класирането на финала на световното първенство превъплъти Патрис Евра в Д’Артанян. Бившият френски национал и дългогодишен капитан на „Манчестър Юнайтед“ облече мускетарски дрехи и шпага за снимка в инстаграм.

Най-трогателният момент на стадион „Крестовски“ бяха прегръдките между Тиери Анри и Дидие Дешан преди и след мача. Двамата спечелиха заедно титлата на Мондиал 98. Сега Дешан води Франция, а голмайстор №1 в историята на „петлите“ е помощник-треньор на Роберто Мартинес в Белгия. По време на изпълнението на химните Анри бе вдигнал високо главата си в знак на уважение и съм „Марсилезата“, и към „Ла Брабанкон“.

Очаква се легендарният нападател да напусне националния отбор след турнира и да скочи „на дълбоко“ в треньорския бизнес като старши на някой тим.

Преди това обаче Анри бе принуден да преглътне серия подигравки в родината си. Френските държавни железници пуснаха шеговита обява, с която подканят бившия играч да се върне в родината. „Ако се решиш на това, ти предлагаме разписанието на влаковете, които тръгват от Брюксел“, гласи обръщението...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят