Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Евродепутат от ГЕРБ/ЕНП изнесе в Пловдив лекция на тема “България и Европа – накъде?”

Голям интерес сред студенти и преподаватели на Аграрния университет в Пловдив предизвика публичната лекция на тема “България и Европа – накъде?”, която евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев изнесе днес във висшето училище в града под тепетата. “Европейският съюз не е само фондове и средства, той е най-сигурният гарант за стабилност и за опазване на мира. След приемането на България като равноправен член на Евросъюза постигнахме много, но още имаме да наваксваме, защото и след тежкото наследство на тоталитарния режим продължихме да се лутаме”, заяви д-р Ковачев. Според него европейската солидарност продължава да е от огромно значение за страната ни, а темата от последните дни за различните скорости на държавите-членки е поредният повод за спекулации. “Това не е драма, както определени политически кръгове у нас истеризират. Тези, които сега се бият в гърдите и казват: “Ние сме за Европа на една скорост”, в същото време плашат с вето срещу приетото от ЕС търговско споразумение с Канада. Кога казват истината? Въпросът за “скоростите” е правото на всяка страна сама да решава дали иска да участва в следващия етап от интеграцията на ЕС в различните сфери. Ние например не искаме да участваме в общото законодателство в областта на данъчната политика. Имаме интерес да запазим ниските данъци, за да привличаме инвеститори и развиваме икономиката, да увеличаваме доходите на гражданите, защото трябва да преодоляваме забавения си старт. Но ще сме на първа скорост, ако споделяме общи ценности и политики на всеки следващ етап”, посочи д-р Андрей Ковачев.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕПН опроверга и манипулациите спрямо подписаното споразумение за търговско сътрудничество с Канада. По думите му СЕТА не само че с нищо не застрашава България, но дава възможност на дребни и средни производители на вино, сирене и други традиционни български продукти да намерят своята търговска ниша на един голям платежоспособен пазар със значителна българска общност.

Д-р Андрей Ковачев запозна студентите от Аграрния университет с тенденциите в развитието на общата селскостопанска политика на ЕС. Близо 50 % от бюджета отива за подпомагане на аграрния сектор – за директни плащания и проекти, свързани с екологични стандарти. Предстоят важни стъпки към диверсификация, които целят по-справедливо разпределение на субсидиите, за да има достатъчно финансиране не само за зърнопроизводството, но и за отглеждане на овощни насаждения, пчеларството, рибовъдството, зеленчукопроизводството.

Д-р Андрей Ковачев коментира и актуални теми, свързани с политиката на ЕС за опазване на стабилността и сигурността на страните-членки. Според него България е направила правилен стратегически избор, който не бива да се подлага на съмнение. Получените досега нетни средства от еврофондовете са в размер на над 8 милиарда лева – с тях са изградени над 300 км магистрали, 30 метростанции, стотици километри железопътни линии и регионални пътища, около 40 пречиствателни станции, обновени са десетки училища и детски градини, над 22 000 студенти са се възползвали от съвместните европейски програми за обучение, много от общинските проекти също се реализирани с финансиране от европейските фондове, което особено ясно личи в положителното развитие на Пловдив през последните години.
На лекцията на евродепутата д-р Андрей Ковачев присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район “Тракия” Костадин Димитров. Те се срещнаха с ръководството на Аграрния университет, за да чуят конкретни препоръки. Ректорът проф. д-р Христина Янчева изказа удовлетвореност от факта, че държавата в лицето на правителството на премиера Бойко Борисов прехвърли свои терени, за да може АУ да надгражда развитието на собствени ферми. С помощта на районния кмет на “Тракия” в Пловдив Костадин Димитров бе изготвен проект за ограда на Ботаническата градина, за чиято реализация също се очаква държавна подкрепа. АУ-Пловдив е сред най-престижните в страната, има три първи места в рейтинговите класации по различни критерии за миналата година.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.