Европа Ностра поздрави Вежди Рашидов за изключителната му роля в опазването на наследството на България

Европа Ностра - най-голямата организация за културно наследство в Европа, поздрави днес председателя на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов за изключителната му роля в опазването и популяризирането на наследството и културата на България.

“Благодарение на направеното от Вас съвременният човек може да се пренесе в богатствата на една древна история като се разходи на Ларгото или като разгледа уникалния археологически музей в некропола под храма “Света София”, тези два обекта и още десетки други събират възхищението на безброй посетители”, с тези думи вицепрезидентът на Европа Ностра Пийт Яспърт се обърна към Вежди Рашидов на днешната им среща в Народното събрание. Двамата разговаряха за усилията на европейските страни и на неправителствените организации за опазването на културното наследство на най-стария континент.

Г-н Яспърт приветства и идеята на Вежди Рашидов България да е домакин догодина на среща на председателите на комисиите по култура на парламентите на страните членки на ЕС , за да обсъдят изработването на общ европейски стандарт за борбата с нелегалния трафик на артефакти и с фалшифицирането на произведения на изкуството. Друга тема, която засяга и европейските държави, е преодоляването на проблема с фалшивите новини.

Коментари

Задължително поле