Европейският шампион по вдигане на тежести Ангел Русев: Рекордът беше част от подготовката

Очаквах да спечеля златото на европейското първенство по вдигане на тежести, защото бях доста добре подготвен на тренировъчния лагер – заяви новият европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 55 кг Ангел Русев. -Не може да се опише с думи чувството да си на най-високото стъпало. Това беше огромна чест за мен – да се кача там и да чуя химна на България. Казах си „Най-накрая! След две години спечелих златото!“. Европейският рекорд за юноши в изтласкването беше част от подготовката.

Стилян Гроздев пък продължи победния ход на българската щанга на европейското първенство в Москва. Той триумфира в кат. до 61 кг с двубой от 296 кг. Той започна с три успешни опита в изхвърлянето до 136 кг, но след това сгреши на старта в изтласкването на 156 кг. Гроздев си даде малко почивка и излезе на подиума, когато на щангата имаше 1 кг повече, като този път успя да я вдигне, но с много трудности, а на слизане започна на куца. Българинът обаче се събра за още едно последно усилия и със 160 кг грабна титлата пред Шота Мишвелидзе (Грузия, двубой от 290 кг) и Ферди Хардал (Турция, 287 кг).

Така България поведе убедително в класирането по медали с 10 отличия (7 златни, 3 в двубоя) пред Румъния и Украйна, които имат по 3 титли (по една в двубоя).

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт