Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Славчев има договор с „Левски“

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Майли Сайръс отново е сама

Партия „Воля“ предлага свой депутат за шеф на КПКОНПИ

Задържаха 58-годишен мъж по време на сделка с незаконен тютюн 21-годишен хванат за кражби на телефони от таксиметрови шофьори

Избраха Борислав Иванов от „Атака“ за зам.-председател на Столичния общински съвет

Прокуратурата на Швеция прекрати разследването срещу Джулиан Асандж

Ловна пушка от Габрово за Тръмп

Караниколов: Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България

Емилия Кларк: Притискаха ме за голи сцени в „Игра на тронове“, за да не разочаровам феновете

Арестуваха сириец, заподозрян в подготвяне на атентат в Берлин

Росен Желязков: През 2020 г. в България ще има „умни“ градове

Матеуш Моравецки: САЩ ще увеличат военния си контингент в Полша над десет пъти

Българският патриарх Неофит се срещна посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа

„Еврохолд“: Не виждаме причина КЗК да е против сделката с ЧЕЗ

„Не виждаме причина Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да е против сделката с активите на ЧЕЗ, тъй като знам, че тя се произнася дали има концентрация на даден пазар, а „Еврохолд“ няма бизнес, с който да осъществи концентрация“, заяви Асен Христов, председател на Надзорния съвет на компанията.

Те очакват до 25 работни дни комисията да излезе с решение. Христов, обаче не отрече, че има структури в чужбина, които пречили сделката да се осъществи. Въпреки, че тя се случва на територията на България, активите на енерго-разпределенителното дружество са чешка собственост. По сделката трябва да се произнесе и регулаторът в лицето на КЕВР. По думите на ръководството на дружеството, ако сделката се случи, тя трябва да е факт най-късно в началото на 2020 г.

„Еврохолд“ обявиха, че ще запазят досегашния мениджмънт на ЧЕЗ, но са създали Енергиен борд от експерти с дългогодишен опит в сектора, които ще подпомогнат за управлението на компанията след придобиването. А в бъдеще планират той да прерастне в част от Надзорния Съвет на „Ийстърн Юропиън Електрик Къмпани Б. В.“ – холдинговата компания 100% собственост на ‘Еврохолд“. Част от него са Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков, които са с над 25-годишен опит в сектора.

Васил Стефанов, член на управителния съвет на „Еврохолд България“ и ръководител „Сливания и поглъщания“, посочи, че сделката е за стойност 335 млн. евро, като вече имат осигуреното финансиране и имат готовност да платят сделката.

Членът на Енергийния борд на „Еврохолд“ Георги Миков обяви, че от компанията са планирали инвестиционна програма от над 270 млн. лева за настоящия регулаторен период до 2020 г. За следващия регулаторен период  до 2023 г. ще бъдат инвестирани още 260 млн. лв.

Задържане на крайните цени на тока за потребителите 

Чрез инвестиция в мрежата, намаляване на загубите на електрическа енергия и внедряването на умни електромери, дружеството ще намали своите разходи по разпределение и ще успее да задържи цената на тока в София, в частта, в която зависи от дружеството. Прогнозата за навлизането на умни електромери почти във всеки дом или офис е 2024 година, въпреки че от години се говори по тази тема, развитие няма. Георги Миков, обаче отговори, че това е в интерес на дружеството, тъй като ще се засекат по-лесно кражбите на ток.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.