Евро шампион на пътя на България

 

Националният отбор на България до 19 години се падна в група с Франция, Босна и Херцеговина и Израел в елитния кръг за Евро 2017. Именно „петлите“ са действащият шампион на Стария континент, но дори и този факт не плаши българския селекционер Ангел Стойков.

Нашите вече натрупаха достатъчно самочувствие, след като успяха да детронират Португалия и Дания в предните квалификации, играли се в Сливен.

„Нормално е в такава фаза на турнира отборите да са сериозни - призна Стойков.- За всички е ясно, че Франция е фаворит. Най-силната страна на нашия отбор е колективът. Следим всички футболисти и се надяваме да няма контузени за мачовете през март месец в Грузия. Имаме достатъчно време да се подготвим. Радвам се, че все повече млади играчи се появяват в игра в Първа лига. Тук е мястото да благодаря на треньорите и ръководителите за смелостта да използват юноши. Това се отразява и на представянето на националния отбор.“

Победителите от всички 7 елитни групи ще се класират за финалите в Грузия през юли, както и самият домакин.

Стойков разкри, че вече са определен датите за контролни срещи и се търсят противници.

Първият мач от елитния кръг на „лъвовете“ ще бъде с Израел на 22-и март в Грузия, а два дни по-късно излизат срещу фаворита Франция. Последната среща от цикъла е с Босна и Херцеговина на 27-и същия месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ