Евтимия и Димчо Димови: Плодолечението е най-добрата и зареждаща почивка

Програмата на д-р Емилова е подходяща за цялата фамилия

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Как ще издържим по цял ден гладни и затворени в една стая, се питала Евтимия в колебанията преди идване в медицинския център. За семейство Димови времето е много ценена категория - от години живеят в Англия и имат натоварен работен график. В България са сравнително рядко и докато се видят с родителските семейства, броените дни за ваканция отлитат.

За ефекта от програмата на д-р Емилова научили от българско семейство с три деца. Запознали се, докато почивали в Куба и след като чули споделеното, решили да опитат плодолечението. Новите им познати посетили центъра 4 пъти и мъжът имал насърчаващо подобрение от сериозен здравословен проблем.

Димови са отлично информирани хора, но са убедени, че интернет не може да даде верен път към здравето за всеки отделен човек. Лекарската грижа, вниманието в подхода и постоянният медицински контрол са предимствата на местата за лечение и профилактика с щадящи природни методи и според строго индивидуалните потребности. Разбрали го още с пристигането и бързо се адаптирали към програмата. Евтимия мислела, че най-редовни посетители при д-р Емилова вероятно са различни звезди. Оказало се, че наистина е пълно с уникални хора, но не обвити в блясък и слава, а постигнали невероятни неща с подкрепата на лекарката.

Да си здрав и в хармония със себе си и света е най-дефицитното нещо за съвременния човек, убедено е семейството. И за двамата е започнала промяна, която ще изпрати този дефицит в миналото. Още на десетия ден от престоя в медицинския център (ноември 2019 г.) Евтимия намалила обиколката на талията с цели 10 см. При идването тежала 95 кг, чувствала се подута и постоянно уморена. Килограмите натрупала от прием на хормони заради гинекологични проблеми и преди двете си бременности. Прибавяли се и неизбежните в работата стрес и обездвижване. Завършила е у нас финанси, в Англия - трудово право, и е специалист в сферата на човешките ресурси.

Хормоналното лечение жената определя като изпитание за психиката и злодей за фигурата. Затлъстяването се комбинирало с увеличен и омазнен черен дроб и други оплаквания. Според д-р Емилова при Евтимия е имало сериозна опасност от развитие на диабет тип 2. Доказателство е установеният хиперинсулинизъм и свързаните с него хипогликемии. Този риск е напълно преодолян след провеждане на програмата, когато стойностите на инсулина се нормализират.

Семейство Димови имали редовно в менюто си месо, млечни продукти, понякога тестени и сладки изкушения. Вечерите пред телевизора гарнирали с пуканки и сладолед. Пробвали са да избират по-здравословни продукти и ястия, но след посещението при д-р Емилова разбрали какви са най-честите им грешки - обичайни и за много други хора в опитите да се справят сами с вредни изкушения.

Димчо е сигурен, че ще успеят с новия подход в храненето и го определя като лесна стъпка. Твърди, че за да имаш здраве, трябва да си готов да се посветиш на изцяло нова генерална линия. Правиш я, ако си отдаден на полезната за духа и тялото промяна, и това е по-добрият вариант. Защото в медицинския център са срещнали и хора с тежки диагнози, за които здравословният живот е може би последна спасителна крачка.

Мъжът страдал от упорит синузит, хроничен гастрит и др. Често получавал киселини, будел се уморен, денем усещал, че енергията му е стопена. Започнал да наддава килограми и все по-често си задавал въпроси, на които официалната медицина нямала отговори. През годините развил непоносимост към лекарски кабинети и срещи с хората в бяло. Получавал сърцебиене още с прекрачване на прага. Само за 2-3 дни в центъра на д-р Емилова неприятното усещане изчезнало сякаш с магическа пръчка. Целият екип на лекарката поставя в центъра на своята работа всеки отделен пациент, сякаш е единствен, казва Димчо. И се удивлява как тази нелека задача се изпълнява без сътресения и напрежение. Изследванията и процедурите могат да се направят за кратко време и без излишно чакане и досадни разходки по кабинети. Осигурени са консултации с водещи специалисти от кардиологията, неврологията, психотерапията, гастроентерологията и образната диагностика.

Лекциите на д-р Емилова семейството определя като задължителна основа за ефективното лечение. Плодовете наистина правят чудеса, но само ако се комбинирани с щедро даваните от лекарката научни и практически съвети. С тях може да промениш живота си, като знаеш къде си бъркал досега. Евтимия разбрала защо нито една от многото прилагани диети не є помогнала. За по-малко от две седмици в центъра свалила 8 кг и всичките є оплаквания отзвучали без лекарства.

Щастлива е, че за първи път е танцувала валс със съпруга си и е сигурна, че ги очакват още много първи мигове на преживявания и откривателство.

Участвали са в почти всички интересни неща, организирани в центъра- спорт, танци, музикални занимания, екскурзии и др. И в Англия заедно с децата си - на 10 и на 2 години, имат възможност да посещават клуб с много екстри за двигателна активност и планират да увеличат натоварванията в полза на здравето. А народни хора могат да играят у дома с малчуганите.

След първото 20-дневно гладуване и 10 дни захранване Димови са планирали новото фамилно меню- с много зеленолистни растения, преместване на плодовете от дежурната категория десерт след основното хранене- като закуска в 10 ч., ограничаване на животинските продукти. Преди да се върнат в Англия, бащата на Евтимия приготвил там здравословна туршия без сол по рецепта от кулинарното училище в центъра, предадена по телефона от жената.

Към каузата за живот без болести Димови планират да привлекат и родителските семейства. Звучи вълшебно да имаме възможност през кратката лятна ваканция да сме всички заедно на Боровец, където по традиция работи д-р Емилова, казват те. Ще си починем, ще осигурим на майките и бащите си пълноценна лекарска грижа и превенция, а на малките ще покажем, че всяка стъпка към здравословното хранене се умножава в полза на щастливите споделени мигове.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Печен пипер с тофу (1 порция)

Продукти: 100 г. тофу, 2 червени пиперки (по-големи), 10 обезсолени и обезкостени маслини каламата, 1/2 скилидка чесън, 2-3 листенца пресен босилек, 2-3 стръка магданоз, 100 г. розов домат, по 1 щипка морска или хималайска сол и къри.

Приготовление: В подходяща купа слагаме надробеното тофу, маслините, чесъна, обеления и почистен от семките домат, накъсаните босилек и магданоз и подправките. Пасираме до гладка смес и оставяме в хладилник.

Изпичаме пиперките и ги оставяме в покрит съд за 10-15 мин. Обелваме ги и пълним с пастата от тофу. Сервираме със зехтин екстра върджин и ситно нарязан магданоз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл