Евтини кредити за жилища на бедни

Делът на високотехнологичния износ да се увеличи от 5,9% на 15% е заложено в Националната програма за развитие на България до 2030 г.

Ще бъдат предприети стъпки за изграждане на общински жилища и настаняване в тях на най-нуждаещите се, пише в Национална програма за развитие на България до 2030 г., която е пусната от Министерството на финансите за обществено обсъждане.

Същевременно ще бъдат търсени и алтернативни решения, като например предоставяне на кредити при преференциални условия за целевите групи, посочват авторите на документа, но без да дават подробности как отпускането на евтини заеми може реално да бъде осъществено.

След другите намерения на правителството е внедряване на електронен подпис в документите за самоличност на всички граждани.

В документа е посочено, че визията за развитие на страната предвижда през 2030 г. България да е притегателна сила за инвестиции и човешки капитал. А българският гражданин да има богати възможности за личностно и професионално развитие и да живее в справедливо и толерантно общество.

Коментари

Задължително поле