Един полицай е в критично състояние след стрелба в болница в Чикаго, нападателят е мъртъв

По непотвърдена информация, най-малко още един човек е загинал

Има много пострадали при стрелба в болница в Чикаго, предава AFP.

Стрелец е открил огън в понеделник в болница в американския град Чикаго, съобщи полицията, като добави, че има съобщения за "многобройни пострадали", включително ранен полицай в "критично състояние".

"Съобщения за изстрели близо до болницата" Мърси "Избягвайте района.Извършва се мащабна полицейска операция", каза говорителят на полицията в Чикаго Антъни Гулиелми.

Най-малко "един евентуален извършител" е бил прострелян и има "многобройни" други пострадали, добави той.

Телевизионни кадри показват, че хората излизат от болницата на паркинг с ръце във въздуха.

Човекът, за който се твърди, че е открил стрелбата, е мъртъв. Това съобщи телевизионната компания ABC, цитирайки източници от полицията.

Дали нападателят е бил елиминиран по време на престрелка с полицията не се посочва. По-рано полицията съобщи, че един "потенциален нарушител" на закона е бил ранен.

Също така според ABC най-малко още един човек е починал в резултат на инцидента. Идентичността му не е посочена. Още двама души, включително полицай, са ранени, съобщи телевизионната станция. Официално тази информация не е потвърдена.

Според ABC, стрелбата е станала както в сградата, така и извън нея. Полицията съобщи, че един полицай е бил ранен и е в критично състояние.

Коментари

Задължително поле