Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Един премиер си тръгва като измамник Мнението на „Гардиън“ за Мей и Брекзит

Бягство от отговорно управление

За да се постигне нещо в дипломацията с ЕС, е полезно да се говори европейски. Това, което е важно, когато се говори на най-високо равнище в Брюксел, е способността да се признаят общите политически и икономически интереси, които са в основата на целия европейски проект. Тереза Мей не владее добре този език. Тя дори не се опита. След като стана премиер, отношенията й с ЕС бяха белязани от куха дипломация. Тя е достатъчно лоша и в развитието на отношенията си в Уестминстър.

Писмото, което изпрати в сряда с искане за удължаване на член 50, е пример за това. Г-жа Мей попита по грешния начин за нещо погрешно. Има само една причина да се търси удължаване на срока и две форми, по които да се направи. Причината е да се избегне излизането от ЕС без сделка. Наличните форми са кратка и дълга. Краткият маршрут, ще добави месец или два към срока, и предвижда техническа интерлюдия за завършване на законодателството, след като сделката бъде одобрена от парламента. Това поиска г-жа Mей, въпреки че сделката не е ратифицирана. По-дългият вариант продължава членството на Обединеното кралство в ЕС след лятото. Ако няма сделка, целият процес се нуждае от рестартиране. Това трябваше да поиска г-жа Мей. Но уплашена от хардлайнерите в собствената си партия, тя не го направи.

Г-н Туск заяви, че следващата седмица все още може да се свика извънредна среща на високо равнище, където да се предприемат действия за предотвратяване на бедствието. Това може да означава удължение на член 50, от което г-жа Мей се плаши. Тя намекна пред депутатите в сряда, че няма да продължи да е премиер на страната, ако след юни е все още в ЕС. Политическият капитал на Тереза Мей е изчерпан. Тя няма съюзници нито в дома, нито в чужбина.

Единственото й влияние в парламента идва от страха, който нейното ужасно управление провокира с перспективата, че е достатъчно некомпетентна, за да позволи най-лошото да се случи. Отдавна й се губи дипломацията и стратегията и сега тя се отказва от властта. Като бяга от отговорността, завършвайки своето пътуване от лош премиер към премиер измамник.

(Със съкращения, превод Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. А какво ще напишете за бибитко, той като изманик или като най-големият крадец в историята?

  2. Още идването на власт на Тереза Мей бе с измама. Тя подмолно се докопа до властта, като смени Камерън без избори. От защитник на оставане в ЕС премина в лагера на напускащите. На госпожата от фейсбук мога да кажа, че Гардиън бе избиран години наред, като най-добрия вестник на Острова.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.