Ед Шийрън - Беднякът милиардер

Утре вечер на стадион „Васил Левски“ е най-очакваното и мащабно музикално събитие на годината – концертът на британската суперзвезда Ед Шийрън. Според организаторите се очакват близо 60 000 души, а 4000 работници са ангажирани за построяването на внушителната сцена. Шийрън, извървял шеметния път от спящ в станциите на метрото беден музикант, до един от най-продаваните изпълнители на своето време, е сред малкото, които идват у нас на върха на славата си, а не когато тя вече е поотминала.

Концертът на Ед Шийрън на 31 август на Национален стадион "Васил Левски" ще бъде най-голямото събитие в концертния живот на България в последните няколко години и затова не е изненада, че билетите свършиха още първия ден и дори имаше хиляди, чакащи на дигитална опашка своя ред. Според експерти приходите за икономиката ни ще са в размер на милиони левове, тъй като освен български фенове, концертът ще привлече и много чуждестранни туристи, което допълнително ще стимулира местната икономика чрез увеличено потребление в столицата.

Концертите на Ед Шийрън са събитие за неговите почитатели сами по себе си, но за близо 70 000 души на Националния стадион в Букурещ преди три дни имаше и допълнителен бонус. На сцената излезе самият Тор - звездата от филмите на Marvel Крис Хемсуърт, и се изяви като гост-барабанист. "Той беше на сцената и свиреше с нас през цялото време - каза Шийрън и прикани публиката - Ще вдигнете ли малко шум за Крис Хемсуърт!" Дали ще има специална изненада за публиката и в София, предстои да видим съвсем скоро.

Преди дни вече беше обявено, че актуалната поп звезда Михаела Филева е избрана за подгряващия изпълнител на концерта от екипа на Ед Шийрън.

Любопитно е, че билетите са поименни - практика, която е по-скоро непозната в България, но се използва все по-често за големи музикални събития по света. Това означава, че всички закупени пропуски ще са на името на основния купувач (ако се купуват повече билети), който ще трябва да присъства задължително със своята група и всички да влязат едновременно на мястото. Мярката се прилага и за други концерти в Европа с цел да се ограничaт т.нар. прекупувачи, които изкупуват билетите и ги продават след разпродажбата им на по-високи цени.

Ед Шийрън е истинска музикална сензация и без съмнение една от най-големите поп звезди. Певецът, известен не само със своята рижа коса, но и със свенливостта си, е най-хитовият британски изпълнител в света за последните 10 години. Макар сега животът му да изглежда приказка, това съвсем не е било така - историята му е достойна за сценарии на холивудски сериал. Той е роден през 1991 г. в Хебдън Бридж, Западен Йоркшър, и израства във Фремлингъм, Съфолк.

Шийpън сам определя себе си като странно и чудато дете с много и различни недостатъци. Mалкотo момче е с мързеливо око и едва чува с едното ухо. Впоследствие е постоянно тормозен от съучениците си заради големите си очила и заекване. Семейството му живеело скромно - нямали дори телевизор. За сметка на това родителите на Ед събрали пари, за да му купят китара и книги. Започва да пише авторска музика и текстове и преди да се усети, заекването изчезва. За да може да се издържа, започва да свири по баровете. Случвало се е да прави и по 12 представления седмично, но въпреки това да изпитва сериозни финансови трудности.

Музикантът признава, че в продължение на три години често му се е налагало да спи в метрото и по пейките в парковете. Имал е моменти на пълно отчаяние, но в крайна сметка Ед решава да послуша интуицията си и да продължи да е упорит в опитите да прави музика. При това - в САЩ. Пристига в Лос Анджелис без договор и място, където да отседне. Изпраща и изпълнява музиката си пред всеки, който проявява желание да я чуе. С големия си талант той бързо привлича вниманието на Елтън Джон и Джейми Фокс. Следва предложение за музикален договор и дебютен албум - „+“ от 2011 г. Само година по-късно Ед е вече истинска звезда и дори получава Ордена на Британската империя за принос към музиката и благотворителната дейност. Преди време младият музикант разкри, че е водил битка с наркотична зависимост, заради което е жертвал една година от музикалната си кариера.

 

Най-голямото ми вълнение досега

Тези трепет и вълнение трудно могат да се сравнят с всичко, случило ми се досега. Да изляза на сцената редом до един от най-успешните изпълнители, един от най-продаващите артисти. Аз съм му супер фен, била съм няколко пъти на негови концерти. Иска ми се да си поговорим на събитието на 31 август. Въоръжена с музиката ми, с моята банда ще се кача на сцената. Това е най-голямото музикално събитие в страната за последните 10-15 години.

Певицата Михаела Филева

 

Той е моята сродна душа

Ед Шийрън е едни от най-близките ми хора и моята сродна душа. Ние наистина много си приличаме – и двата не сме били от „готините” деца, а аутсайдери, които намериха утеха в музиката. Двамата много се забавляваме на слуховете, че сме били гаджета, защото между нас никога не е имало нищо романтично. Обичаме се един друг, но по различен начин. Ед заслужава всичко, което му се случва сега, той е работил много за него, не е станал успешен просто ей така.

Певицата Тейлър Суифт

 

Бяхме приятели още от деца

С Ед Шийрън се познаваме от деца, израснали сме заедно, но в гимназията ни отношенията изобщо не са били романтични. Просто бяхме приятели и нищо повече. По-късно прекъснахме връзка, когато аз отидох да уча в Америка, а по това време той вече пътуваше много за турнета. През 2015 г. имахме една от първите си официални срещи в имението на Тейлър Суифт в Роуд Айлънд, на едно от легендарните ѝ партита за четвърти юли. Останалото е история, днес сме щастливо семейство с две деца.

Съпругата му Чери Сийборн

Една от най-богатите британски звезди

Ед Шийрън е един от най-популярните певци и автори на песни в Обединеното кралство, но е и сред най-богатите музикални звезди. Известен със своите акустични балади и уникално звучене, сътрудничил си е с имена като Андреа Бочели, Фарел Уилямс, Джъстин Бийбър и др. Шийрън е продал повече от 150 млн. записа в световен мащаб, което го прави един от най-продаваните музикални изпълнители в света.  Според списъка на богатите на Sunday Times нетното състояние на Ед Шийрън е около 300 млн. паунда (над 343 мл. евро) , но тъй като по-голямата част от богатството му е свързана с частните му фирми и имоти, тази цифра е обект на много спекулации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети