Националният военен университет обновява базите си с 16 млн.лева Това ще са първите мащабни ремонти от 10 години насам

Полицаи иззеха над половин килограм кокаин в Пазарджик Задържан е дилър с множество регистрации за блудство, изнасилвания и наркотици

Евакуираните, заради вулкан на Филипините, са вече 15 000

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да избяга край Харманли

Шофьор с 1,6 промила алкохол в кръвта помете спирка в София

Лидер на косовските сърби беше показно разстрелян

Разкриха частни охранители без лиценз в Свищов Нелегалните гардове са пазили два обекта

Задържаха агресивен лекар в нетрезво състояние по време на дежурство в София

Български превозвачи се притесняват, че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Ежегодно 6000 студенти и докторанти се обучават в Технически университет Варна

Учебното заведение отбелязва 55 години от създаването си

На 15 септември Технически университет – Варна отбелязва 55 години от своето създаване. От 1962 година той се развива и утвърждава като модерен и значим национален образователен, научноизследователски и информационен център, пълноценно интегриран в европейското академично пространство. За този период в университета са се дипломирали 53 343 специалисти с висше образование.

Днес университетът разполага с 12 учебни сгради, 86 модерно оборудвани семинарни и 50 лекционни зали, голям спортен комплекс, повече от 230 отлично обзаведени лаборатории, тренажори, учебни зали, оборудвани с мултимедия, фонетични кабинети.

ТУ-Варна е първият университет в България получил акредитация от Асоциацията на Европейските университети. Близо 6000 български и чуждестранни студенти и докторанти се обучават в 4 факултета в 40 бакалавърски, 70 магистърски и 30 докторски програми от осем професионални направления в областта на техническите и други науки. Традиционно студентите от ТУ – Варна се представят блестящо на международни, национални и регионални олимпиади по математика, физика, компютърни науки и програмиране, електротехника, в научно-практически и бизнес форуми за иновации.

Университетът отбелязва сериозни успехи в кампанията за набиране на кандидат студенти за учебната 2017/2018 год. Независимо от сложната демографска ситуация в страната и влиянието на други отрицателни фактори, ТУ-Варна изпълни изцяло държавната поръчка във 5 от 8 професионални направления или общо над 95% за ОКС „бакалавър и „професионален бакалавър“. Продължава записването на студенти за обучение в ОКС „магистър“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.