Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Цветлин Йовчев за последните убийства: Нещо се случва в подземния свят, има раздвижване

21-годишната жена, пострадала при вчерашната катастрофа край Хасково, се нуждае от кръв

Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Еколозите от „Зелени балкани“ купили 1000 дка на морето Докато хората от Каварна, Балчик и Шабла губят земите си, еколозите пазаруват яко Труд

Зелените рекетьори и техните проекти.

През 2006 и 2007 година, когато са определяни зоните по НАТУРА от “Зелени балкани” купили 1034 дка на морето в Приморска Добруджа. Историята започва през 2005 г., след като от МОСВ в разрез с всички европейски правила и норми и без конкурс дават общо 9 (девет) милиона лева на “еколозите” да определят зоните НАТУРА 2000. Основните играчи са WWF с ръководител Веселина Кавръкова и “Зелени Балкани” с председател на УС мъжът є Тома Белев.

Семейната двойка така решително се заема с работата, че за кратък период вкарва 34% от страната в НАТУРА. Там, освен 700 000 дка частни земи и гори, попадат заводи, кариери, сметища, та дори и гробищни паркове. За еколожкото семейство това е без значение. Не ги интересува и че имотите имат над 1 100 000 собственика, които разчитат на доход от тях, за да издържат семействата си. Приоритет за “Зелени балкани” и WWF се оказва опазване на червеногушата гъска.

Но проблемите на хората от Добруджа се оказват далеч по-незначителни от изхранването на червеногушата гъска. Уж за да опазват популацията на това пиле и неговата прехрана, от “Зелени балкани” отделят няколкостотин хиляди лева и купуват, както си му е ред с нотариални актове, въпросните над 1000 дка. В последствие, използвайки различните фондове на МОСВ и Европа, през последните годините източват почти 50 милиона лева за “опазване на червеногушата гъска” и нейната популация. От тези свръхгрижи тази птица се е превърнала в един от най-големите вредители за зърнените култури в североизточна Добруджа, което принуждава министерството на земеделието и храните да отпусне 50 милиона лева за компенсация на причинените вреди на зърнопроизводителите.

На “богатата” България само една птица, заради “зелените” ни струва 100 милиона лева.

*Данните за купената земя са
от отчетите на „Зелени Балкани”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (18)

 1. Естествено. Всичко е пари. Даже екогласността на робева и слабаков се въртеше; директно или не, около пари…

  1. Щом видите наш ник пръв тук, значи да знаете, че ни е платено да очерним всеки които ни се изпречи. Зелени, сини, пимбени. Всичко в интерес на Русия. Ще наплашим хората и ще махнем НПО-тата, след това нашите мутри и олигарси ще настъпим да ви изкупим парцелите.

   1. Е щом ти плащат – разбирам че се правиш на идиот. Евроатлантическата ценност „повече еврос“ е това все пак.

 2. Дайте документи.Поредния среднощен парцал.Много си прост блъскоф

 3. Подвеждащо заглавие и тъпа статия написана от „журналисти“, „запознати“ с темата.

  1.1 млн хора си изкарвали прехраната със земеделие, това ще рече всеки 6-ти. Около вас има ли такива, защото около мен – не. 🙂

 4. Точно тия мутри от карикатурата са най-големите крадци в държавата- първа писта за събиране на пари, няма ги никакви щом става въпрос за действия

 5. Улави хора. Да купят 1 000 дка заради някаква птичка. Сериозните хора веднага ще бетонират всичко и ще изградят едни прекрасни хотели, ресторанти, дискотеки, сергии, бараки, паркоместа и др.

  1. За червеногушата гъска за 10 години държавата е дала 100 млн.лева.Ние сме най бедната и най тъпа държава в целият Съюз.Българите сме малък но изключително прост народ, ком търпим това безобразие.

 6. До Elena Tilova, Велимир, Харалампи, Мани,“опазванене на червенобузата гъска“: Това са данни от публикувани отчети на ,,Зелени Балкани“. Парите са дарени на ,,Зелени Балкани“ от екшън фонд на ЕК. През 2005- 2006 г. земеделските имоти 3-4 категория в Добруджа се търгуват на цена около 250 лв. на декар.В своите отчети ,,Зелени балкани“ признават, че с дарените им пари са закупили имотите на завишени цени, общо 1 млн. лева или близо по 1000 лв. на декар. Колко пари са прибрали ,,Зелени балкани“ от субсидии земеделие, допълнителни компенсации за зона Натура и компенсации за червеногуша гъска? Колко пари са получели от аренда?

 7. Да бяха купили понто-сарматските степи, та сега да не рекетират хората в Добруджа. Тия винаги правят далавера, но по две.

 8. Строежа на магистрали саботират, вредят на бизнеса, изнудват, сега посегнаха и на препитанието на земеделците. Зелените са национални предатели и престъпници.

 9. Как не ги е срам „зелените“ – слугите на Прокопиев да правят подобни далавери на гърба на обикновените хора?!?

 10. Тия не са никакви еколкози. По-правилно е да ги наричат екомафиози.

 11. Дали сеят жито или гледат гъски, трудовите хира от труд без ден труд на полето как го разбират. Платени драсканици. Щом ЕС дава субсидии за рапица и лавандула, може да глобява или да субсидира и гъски. По добре за гъски, отклкото земя за чалми и бардаци за кефа на пияни англичани. За едни печалбите – за други глобите, отде мислите се плащат санкциите на ЕС…

 12. Ето така се правят нещата. Докато ругаеш по частния бизнес си прокарваш своите интереси.

 13. Интересно обаче, защо ли Бивол, Медияпул и Икономедия не споменаха никъде за тези декари. Нали уж всички големи собственици на земи изкараха, а в крайна сметка май има една цензура тук или просто команда, да не се говорят такива лоши неща за зелените. Ще се окажат верни твърденията, че спонсорите на тези медии и зелените са едни и същи.

 14. Не разбрах от коментарите на всички псевдо икономисти и пишман бизнесмени какво имат против това, че някой е купил парцел и то е платил три пъти по висока цена от средната?! Не ви харесва пазара?! Искате си бойко да ви отчужди обработваните земи на три пъти по-ниски цени от нормалните? Тъпи, тъпи винетувчета… жал ми е за хора информиращи се от парцалите на Петьо Блъсков и 6161. Даже авторите на тая помия не са имали самочувствието да си напишат имената – най-обокновени проститутки… и те са с измислени имена. 😉 за карикатурата единствено ми е интересно кой ли анонимен зограф на Блъсков така вулгарно плагиатства Комарницки. 😉 Срам нямате и по нищо не се различавате от обикновенните крадци в супермаркет или циганска джебчийска банда.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.