На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Екомошениците спират инвестиция заради птици

Всички законови изисквания са спазени и са взети необходимите разрешения

Изхранването на червеногушите гъски е по-важно от отглеждането на зеленчуци и поминъка на хората

Червеногуша гъска – въпреки че са спазени всички законови изисквания и е отчетена степента на биоразнообразието, БДЗП възразява срещу оранжерии и съоръжения за напояване.

Изхранването на червеногушата гъска, опазването на дебелоклюната чучулига, туриликата, черногъбеното каменарче и други видове птици в защитената зона “Калиакра” е много по-важно от отглеждането на продукция за изхранване на населението според  Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

“Зелената” организация възразява срещу инвестиционно намерение за изграждане на оранжерии и напоителни съоръжения в землището на село Свети Никола, община Каварна. Тя изисква от министъра на околната среда и водите да бъде извършвана процедура за съвместимост на инвестиционното предложение със защитената зона, въпреки че според регионалната инспекция по околна среда и води във Варна бъдещата инвестиция “не би оказала значително отрицателно въздействие”.

Дружеството настоява да не бъдат одобрявани каквито и да било инвестиционни намерения в този район.
Въпреки че са спазени всички законови изисквания, отчетена е степента на биоразнообразието и са взети необходимите разрешения от институции, БДЗП възразява срещу оранжерии и съоръжения за напояване, защото “ще пречат” на зимуващи видове птици.

Благодарение на реакцията на Националната асоциация “Българско Черноморие”, обществеността и медии една нагласена поръчка, предназначена за “зелени” организации, която ще определя броя точно на тези птици, беше прекратена. Ваня Григорова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда, подаде документите си за пенсиониране и спря поръчката за броене на животни и местообитания, посочиха от “Българско Черноморие”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Най сетне . Труд се сети че набедените хеколози пречат не само на развитието на Банско и на скитуризма но и бизнеса по Черноморието и въобше

  2. на тези “ зелени“ паразити ако им покажеш червеногуша гъска и пуйка едва ли ще направят разлика между двете.

  3. Оранжериите бълващи пластмасови отпадъци трябва да бъдат забранени. За втори трети път за трийсет години да съм съгласен с тях. Трудоваците да ядат холандски и турски оранжерийни боклуци!

  4. А вятърните енергитични съоръжения не пречат. За Доган може, а за други не. Кои са тея лаиняри бе. Няма ли кой да им свие сърмите.

  5. а иначе са много загрижени. екомошеници не, ами направо екоталибани. уж са много еко, а само парички гушат

  6. Нали уж няма да окажат „значително отрицателно въздействие“ ??? Защо му спират на човека да си вади продукция от неговите си оранжерии,на неговото си място,за да продава.??? Сега зелените да кажат,колко точно са „дебелоклюната чучулига, туриликата, черногъбеното каменарче“ и др. Ама поименно!!! Нали до момента са прибрали поне 100 млн. евро за „зелени“ проекти….

  7. Точно така, поименно да ги изкарат и да обяснят кой колко милиона е взел и колко му трябват за всякаквите му там животински видове- да се опитат да се обосноват, колкото и невъзможно да е това

  8. Екомошениците?!? Тоест имате предвид Иво Прокопиев и Тома Белев ли?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.