Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 21 януари 2020

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 21.01.2020

На 21 януари 2020 да почерпят

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Дете увисна на 10 метра височина от лифт в Боровец, баща му го спаси

Екомошениците спират инвестиция заради птици

Всички законови изисквания са спазени и са взети необходимите разрешения

Изхранването на червеногушите гъски е по-важно от отглеждането на зеленчуци и поминъка на хората

Червеногуша гъска – въпреки че са спазени всички законови изисквания и е отчетена степента на биоразнообразието, БДЗП възразява срещу оранжерии и съоръжения за напояване.

Изхранването на червеногушата гъска, опазването на дебелоклюната чучулига, туриликата, черногъбеното каменарче и други видове птици в защитената зона “Калиакра” е много по-важно от отглеждането на продукция за изхранване на населението според  Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

“Зелената” организация възразява срещу инвестиционно намерение за изграждане на оранжерии и напоителни съоръжения в землището на село Свети Никола, община Каварна. Тя изисква от министъра на околната среда и водите да бъде извършвана процедура за съвместимост на инвестиционното предложение със защитената зона, въпреки че според регионалната инспекция по околна среда и води във Варна бъдещата инвестиция “не би оказала значително отрицателно въздействие”.

Дружеството настоява да не бъдат одобрявани каквито и да било инвестиционни намерения в този район.
Въпреки че са спазени всички законови изисквания, отчетена е степента на биоразнообразието и са взети необходимите разрешения от институции, БДЗП възразява срещу оранжерии и съоръжения за напояване, защото “ще пречат” на зимуващи видове птици.

Благодарение на реакцията на Националната асоциация “Българско Черноморие”, обществеността и медии една нагласена поръчка, предназначена за “зелени” организации, която ще определя броя точно на тези птици, беше прекратена. Ваня Григорова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда, подаде документите си за пенсиониране и спря поръчката за броене на животни и местообитания, посочиха от “Българско Черноморие”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Най сетне . Труд се сети че набедените хеколози пречат не само на развитието на Банско и на скитуризма но и бизнеса по Черноморието и въобше

  2. на тези “ зелени“ паразити ако им покажеш червеногуша гъска и пуйка едва ли ще направят разлика между двете.

  3. Оранжериите бълващи пластмасови отпадъци трябва да бъдат забранени. За втори трети път за трийсет години да съм съгласен с тях. Трудоваците да ядат холандски и турски оранжерийни боклуци!

  4. А вятърните енергитични съоръжения не пречат. За Доган може, а за други не. Кои са тея лаиняри бе. Няма ли кой да им свие сърмите.

  5. а иначе са много загрижени. екомошеници не, ами направо екоталибани. уж са много еко, а само парички гушат

  6. Аман от тези гъски! Тия екото да бяха малко по-креативни поне!

  7. Нали уж няма да окажат „значително отрицателно въздействие“ ??? Защо му спират на човека да си вади продукция от неговите си оранжерии,на неговото си място,за да продава.??? Сега зелените да кажат,колко точно са „дебелоклюната чучулига, туриликата, черногъбеното каменарче“ и др. Ама поименно!!! Нали до момента са прибрали поне 100 млн. евро за „зелени“ проекти….

  8. Точно така, поименно да ги изкарат и да обяснят кой колко милиона е взел и колко му трябват за всякаквите му там животински видове- да се опитат да се обосноват, колкото и невъзможно да е това

  9. Екомошениците?!? Тоест имате предвид Иво Прокопиев и Тома Белев ли?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.