Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Екранната Есма мечтае за комедийна роля

Ролята на властната майка и свекърва Есма Боран в сериала „Завинаги“ е поверена на известната турска актриса Ипек Билгин. В България преди това сме я гледали в поредиците „Любов извън закона“, „Златната клетка“ и „Езел“. Родена е на 24 март 1956-а в Истанбул. Първите си изяви като актриса прави на театралната сцена. Става разпознаваема от малкия екран чак когато е на 50 години, но бързо се превръща в любима актриса, а през 2013 г. пробива и на големия екран с участието си в успешните кино-ленти „Сънят на пеперудата“ и „Истанбул червен“ .

Освен като театрална, телевизионна и кино-актриса, през годините Ипек Билгин се изявява още като режисьор, преподавател по актьорско майсторство и преводач. Именно тя превежда от английски на турски книгите на Ерик Морис „Не се преструвайте, моля“ и „Вечен наръчник на актьора“. От началото на 2017-а година влиза в една от най-успешната си роли в кариерата си на телевизионна актриса – тази на Есма Боран в хитовата драма „Завинаги“, излъчен в Турция и други страни под името „Истанбулска невеста“ . Героинята й предизвиква крайно противоположни реакции у зрителите, поне през първия сезон на сериала, защото във втория, вече ще я видим в съвсем друга светлина.

„Приемайки предложението да участвам в „Истанбулска невеста“, на първо четене виждах Есма като държаща под конец дома си и семейството си. Но, честно казано, не знаех в каква посока ще поеме от там насетне. Гледайки на Есма в момента, сякаш започвам да я съжалявам. Контролът, който упражнява над близките си и дома си, се е превърнал в единственото нещо, което я държи жива. Именно затова се бърка в живота на всички останали. Но Есма си пада маниак на тема контрол и решаване на проблеми, това ѝ е заложено отвътре“ , споделя актрисата Ипек Билгин в интервю за турска медия.

Есма и адвокат Гарип от „Завинаги“.

Образът на Есма започва да претърпява голяма трансформация, след като среща отново голямата си любов от младостта – Гарип и започва да се държи като влюбено момиче…

Повратният момент за Есма настъпва, когато си каза: „Аз съм едно нищо“ и се пита: „Какво правя в този живот, никой не ме чува, никой не ме разбира, коя съм аз за останалите?“. И в този момент се хваща за Гарип като удавник за сламка. Той се превръща в нейния смисъл да живее. Есма чувства онова спокойствие от миналото и младостта си, което е изпитвала именно с него. За този етап от ролята си актрисата подчертава:

„Не гледам на отношенията между Гарип и Есма като на любов. По-скоро като намиране на смисъл в живота, на подслон и на другар. Самата дума „любов“ обвързвам с по-различен смисъл. Пък и 60 години е една преломна възраст, след която чисто биологически човек претърпява хормонални промени и гледа както на любовта, така и на всичко останало в живота, по по-различен начин. Не казвам, че флиртът вече не ни е присъщ, даже съм му привърженичка. Но по-младите биха ме разбрали по-трудно. Това, което искам да кажа, е, че човек вече е по-опитен и мъдър и не търси онази страст, която да го накара да полети в небето, а стабилен пристан, на който да стъпи и да се подслони. Есма търси в Гарип именно това и го намира.“
За големия и засегнат в сериала сблъсък „свекърва-снаха“, Ипек Билгин признава, че

в живота нито е била, нито е имала свекърва

„Когато се омъжих за съпруга си, майка му беше починала. Като цяло винаги съм била против това булката да отива да живее в дома на младоженеца заедно с цялото му останало семейство. Нужното уважение винаги съм проявявала, но любов съм изпитвала само към съпруга си. И едно голямо семейство би ме изморявало. При Есма има и друг проблем – че е изключително силно привързана към сина си, който води в дома ѝ нежелана от нея снаха. В любовта си към Фарук майката Есма никога не отстъпва и именно това води до сблъсъка ѝ със Сюррея“, разказва Ипек Билгин, която има дъщеря. По този повод актрисата признава, че като всяка майка, е изпитвала притеснения относно личния живот на момичето си и избора й на съпруг, но отдавна са установили взаимоотношения, в които да не си пречат една на друга.

„Никога не сме се бъркали в живота една на друга. Винаги съм обичала и харесвала зета си“, твърди екранната Есма.

Ипек Билгин е и преподавателка по актьорско майсторство и понякога играе заедно с вече бивши нейни ученици. Замисля се обаче дали да не се откаже от тази си дейност.

Ипек Билгин твърди, че проявява страст не само в актьорството. „Когато спортувам, медитирам, та дори и когато мия чиниите у нас, го правя, изпълнена с тази страст. Когато шофирам, когато яздя, когато играя тенис – навсякъде и винаги. Много спортна натура съм“, казва г-жа Билгин, която кара каяк, зимни кънки и играе тенис… „Имам една стая у нас, пълна с купи и медали от състезания по тенис. Имаше период, в който бях пристрастена към фигурното пързаляне. Дори ме питаха дали не се подготвям за Олимпийските игри“, споделя актрисата. Дъщеря й Чаа пък е шампионка по билярд. „В началото бях против това нейно занимание, тъй като не намирах билярда за спорт, не го харесвах. Но Чаа стана шампионка по билярд в Турция. Заради успехите си получи стипендия в Университета, тъй като беше първа в училищния отбор. Така ми отговори най-красноречиво защо толкова обича билярда, та приех тази нейна страст“, признава Ипек Билгин.

Попитана, каква роля иска да изиграете след Есма, актрисата отговаря: „Вече искам да се снимам в комедия. Затова обръщам внимание на Гюлсе Бирсел (бел. ред. – една от най-успешните турски комедийни актриси, в същото време и сценарист и режисьор на някои от най-успешните турски комедийни сериали)! Ще чакам упорито. Гюлсе играе наистина голяма роля в турската филмова индустрия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.