Наследници на загинали в „Миджур“ искат по 150 000 лв обезщетение

Отцепиха 200-километрова зона край Габрово заради случай на африканска чума Агенцията по горите във Велико Търново ограничи достъпа до горски територии

Селена Гомес с ново видео, изцяло заснето на айфона й

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва търговия с гласове

Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Експерти от Пловдив и Пазарджик обединиха усилия за противодействие на трафика на хора

Семинар на тема „Прилагане на Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертвите на трафик на хора и взаимодействие на регионално ниво – реалност и предизвикателства“ се проведе във Велинград. Инициативата е резултат от партньорство между местните комисии в Пловдив и Пазарджик и е осъществена с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора.

„След успешно проведения през 2016 г. съвместен дискусионен форум и в резултат на сътрудничество между двете местни комисии ние вече поставяме на преден план предизвикателствата, свързани със стиковане на междуиституционалните действия. Както и трансформирането им в онази реална форма, която е залегнала в стандартните оперативни процедури, включващи: идентификация, насочване, закрила, подпомагане и социално включване на пострадалите от престъплението „трафик на хора“, заяви при откриването на форума началникът на отдел „Обществен ред и управление при кризи“ в Община Пловдив Емил Вълков.

В регионалния семинар участваха представители на полиция, прокуратура, експерти в областта на социалното подпомагане, както и други институции, работещи по проблема „трафик на хора“ на територията на Пловдив и Пазарджик.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.