Експлозия заради изтичане на газ в кметство край Рим (ВИДЕО И СНИМКИ)

Снимка: twitter/ Vigili del Fuoco

Десет души са ранени, сред тях кметът и деца

Десет души бяха ранени, включително деца, при експлозия, причинена от изтичане на газ в центъра на малко градче близо до Рим днес, предаде ДПА.

Инцидентът е станал в сградата на кметството на Рока ди Папа, на около 25 км югоизточно от Рим, близо до лятната папска резиденция "Кастел Гандолфо". Експлозията частично е разрушила фасадата и е предизвикала пожар. Според италиански медии кметът Емануеле Крестини е сред ранените.

Пострадалите деца са се намирали в детска градина в съседство с кметството, предава агенция АНСА, цитирана от БТА. Едно дете е тежко ранено, но животът му е вън от опасност, каза представител на местните здравни власти, който съобщи, че то е хоспитализирано заедно с възрастен, получил изгаряния при инцидента. Две други деца са заведени в болница от техните семейства, а шестима възрастни са получили медицинска помощ на място.

Пожарната служба разпространи видео в туитър, показващо улицата пред кметството, обсипана с отломки. В изявление газовата компания "Италгаз" обвини друга неназована компания за експлозията. Според нея изкопни работи до сградата на кметството са повредили подземните тръби, като са причинили изтичането на газ, отбелязва ДПА.

Коментари

Задължително поле