Екстрадират нашенец в Белгия за изтърпяване на присъда от 2 г затвор

Снимка: Архив

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът допусна предаване на български гражданин в изпълнение на Европейска заповед за арест на белгийските власти за изтърпяване на наложено наказание 2 години лишаване от свобода по влязла в сила присъда.

Валентин Р. (24 г) е обявен за международно издирване от Белгийските власти, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 23 януари от Кралската прокуратура в град Лиеж. Тя е подписана от заместник кралски прокурор Софи ВОЛФ на основание постановена присъда на Окръжния съд в Лиеж от 29 юни миналата година. Българинът е осъден за подстрекаване към разврат и експлоатация чрез склоняване към проституция.

„В съдебно заседание лицето е дало съгласие за доброволно предаване. Съдът прие, че са налице предпоставките по Закона за екстрадиция и европейска заповед за арест и уважи искането на прокуратурата, като допусна предаването на издирваното лице на белгийските власти“, съобщиха от Апелативната прокуратура в старата столица.

На Валентин Р. е наложена ограничителна мярка „задържане под стража“ до фактическото му предаване на искащата държава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. не го приемайте! оставете го на евроатлантиците да се радват на свободното движение на хора и капитали!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.