ЕК: Всякаква военна намеса във Венецуела трябва да се избягва

Необходимо е да се избягва всякаква военна намеса във Венецуела. Това заяви говорителят на Европейската служба за външна дейност Мая Коциянчич в рамките на пресконференция в Брюксел.

„Позицията на Европейския съюз е ясна – необходимо е да се избягва всяка военна намеса“, подчерта Коциянчич, коментирайки последните събития в Каракас.

„Необходимо е мирно политическо и демократично решение на тази криза, което да дойде от самата Венецуела. Искаме прозрачни президентски избори, съобразени с венецуелската конституцуия. Работим в тази посока чрез международната контактна група“, посочи говорителят.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. Каква е тази промяна в европейската позиция? Съединените щати подчертаваха, че всякаква възможност за налагане на Гуайдо за президент не се изключва, самия Гуайдо също го подчертаваше. Европейските сателити безгласно повтаряха думите и разпоредбите от САЩ, а сега..? ( Тук не говорим за нашите, тяхната лакейщина е отвратителна, но..това е българския политик). Да не би да има нещо ново свързано с Венецуела?

 2. Испания казе НЕ и ЕС веднага се извъртяха.

 3. Винаги Латино
  Пред черното
  плашило
  УРААА

 4. Оня самообявилия се за президент избяга от Венецуела. Венецуелският народ даде ясен сигнал че ще отговаря ако бъде нападната от огресорите и няма никакво намерение да си даде патрола .
  Затова е тоя рев сега продукт на късогледата разбойническа аматьорска алчна политика и непознаването на материята.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.