ЕК ни отпусна 1 млн. евро за газов хъб

Средствата ще получи „Булгартрансгаз”

Европейската комисия отпусна на България 920 000 евро за предпроектно проучване на газовия хъб „Балкан“. Средствата ще получи „Булгартрансгаз“ ЕАД. Идеята е в хъба да влиза газ от собствен добив и по тръбата от Русия по дъното на Черно море, както и втечнен газ от Гърция, Израел или Катар.

„Булгартрансгаз“ ще получи още 182 000 евро за изясняване на нуждите от осъвременяване на газопреносната система край Вълчи дол, област Варна.

Общо ЕК одобри отпускането на 444 млн. евро за 18 проекта. Това са важни проекти с големи трансгранични последици“, заяви заместник-председателят на ЕК Марош Шефчович.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. зА ХЪБА ЩЕ ТРЯБВА И ГАЗ -ИНАЧЕ ЩЕ СА ПОРЕДНИТЕ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ И ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ

  2. А чий -г-ъ-з-о-з-а-в-о-д- ще пълни газовия хъб, този на парцала Борисов ли, защото той спря ЮП. Ся много прасета от свинефермата герб ще останат без работа и може да садят фасул за -г-ъ-з-о-з-а-в-о-д-а- на парцала Борисов, да го ранят с боб, а той да надува тръбите и хъба.

  3. Евроатлантическите ни олигoфрени направиха от булгаргаз булгаристангаз… И затова от брюксел започнаха да дават пари…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.