Април започва с краткотрайни дъждове

На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

ЕК отчита подобряване на обстановката по границите Дезинформацията за пандемията нараства

Европейската комисия отчете днес подобряване на обстановката по границите, но настоя за спешно изпълнение на препоръката за зелени коридори за товарните пратки и за пропускането им за най-много 15 минути.

Все още на места наблюдаваме изчакване по 1-2 часа, но това е подобрение от необходимите доскоро 3-4 часа за пресичането на граница, заяви говорител на ЕК, предаде БТА. Той отбеляза, че най-тежко е положението на границата между Румъния и Унгария. По думите на говорителя сред останалите места, където също се наблюдават забавяния, е границата между Румъния и нашата страна.

По данни на комисията 14 държави в Европа, от които 12 в ЕС, са възстановили граничните проверки – Австрия, Унгария, Чехия, Швейцария, Дания, Полша, Литва, Германия, Естония, Норвегия, Португалия, Испания, Финландия и Белгия. Всички държави от ЕС, освен Ирландия, са предприели мерки за изпълнение на забраната за пътувания по несъществени поводи на чужденци до ЕС.

Заради обстановката по границите са засегнати всички снабдителни вериги, отчита ЕК. По последни данни 75,9 на сто от редовните граждански полети в ЕС не се изпълняват.

Комисията използва повода, за да призове държавите от ЕС по-бързо да постигнат споразумение за общия бюджет до 2027 година. ЕК добави, че насочва 20 млн. евро хуманитарна помощ към Иран, а общо подкрепата за чужди държави за противодействие на епидемията от Ковид-19 достига 242 млн. евро. От тази сума 15 млн. евро ще бъдат предназначени за страните от Африка.

ЕК съобщи, че се наблюдават случаи в Африка на набеждаване на европейци, че са носители на зараза. Вирусите нямат гражданство и не признават граници, всеки опит за хвърлянето на вина води до изблик на расизъм и ЕС няма да търпи подобни думи, заяви говорител на комисията.

Той добави, че дезинформацията за епидемията нараства, идва от различни източници и от различни региони. Говорителят предупреди, че това е игра с човешкия живот. По неговите думи се отчитат опити за накърняване на доверието в ЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.