ЕК със съвети към бизнеса как да се подготви за Брекзит

Снимка: Архив

За предприятията в ЕС е наложително да започнат да се подгот­вят за оттеглянето на Обединеното кралство, ако все още не са го направили. Това предупреждава Европейската комисия близо месец преди изтичането на крайния срок за излизане на Великобритания от общността.

От Брюксел публикуваха практивески съвети и стъпки, които предпсриятията трябва да изпълнят, за да могат безпроблемно да работят с британски партньори.

При липса на споразумение за оттегляне, с което би бил въведен преходен период до края на 2020 г., считано от 30 март 2019 г. Обединеното кралство ще бъде третирано за митнически цели като държава извън ЕС.

За да избегнат нарушаване на своята дейност, всички засегнати предприятия трябва да се подготвят, да вземат всички необходими решения и да извър­шат всички необходими административни действия преди 30 март 2019 г., посочват от Брюксел.

С цел да подпомогне дружествата в този процес Европейската комисия предприе интензивна кампания за разясняване на митническите правила и изискванията за косвено данъчно облагане.

Подробна информация и документи по темата са публикувани в специален раздел в сайта на Еврокомисията, който е достъпен на всички езици в ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа