Елена Поптодорова: Независимо от шума в Русия са наясно къде стои България

Снимка: Архив

Българските стратегически интереси са отдавна разположени в двете ни много важни членства – ЕС и НАТО. Нищо лошо няма в ученията в Черно море. Международните отношения се променят и в никакъв случай не бива да се драмазтизира. Това бившият ни посланик във Вашингтон Елена Поптодорова по Канал 3.

Тя изрази мнението, че независимо от публичния шум и привидна драма в Русия са напълно наясно къде стои България. Според нея, ако само нямаме добро самочувствие, ще бъдем лесна плячка.

По думите й случилото се в Източна Украйна не би трябвало да ни изненадва и това са процеси, които продължават от много години, просто границата се измества.

„Турция и Русия са като скачени съдове и сложните им отношения продължават от векове. Затова е толкова сложно положението на България и ни е нужен трети източник на сигурност, като ние в никакъв случай не трябва да го търсим сред тези две държави“, коментира Поптодорова. На въпрос на водещия къде да го търсим, тя категорично отговори, че ние вече сме го открили.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Г-жо Поптодорова, абе да те попитам: Преди доста години Турция нахлу в Кипър и откъсна 1/3 от териториятя му. По същото време Кипър беше ( и сега е) в НАТО, че даже там имаше мощна военна база на Великобритания. Е, въпросът ми е: НАТО защити ли Кипър???? И втори въпрос: ако сега Турция реши да „си върне“ наша територия (например Южна България, крайбрежието ни, Делиормана и др.), НАТО ще ни защити ли???

  2. .ако последния параграф е правилно циторан – ясно се вижда какви боклуци са евроатлантически боядисаните комунисти… Кат плевнелиев.

  3. И АЗ ТОВА ПИТАМ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ . ЗАЩО НЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ТУРЦИЯ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ КИПЪР. ЗАЩО И АМЕРИКАНЦИ И ЕВРОПЕЙЦИ МЪЛЧАТ ВСЕ ЕДНО СА НАЛАПАЛИ НЕКОЙ РЯЗАН ТУРСКИ ХУЙ.

  4. И защо не ни пускат коментара за Ленчето в ефира:)??? Къде е свободата на израза:)???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.