Елена Телбис е изненадата на „Икар“

Светлана Янчева (вляво) и Елена Телбис - с номинации за пиесата “Боклук” - едната за водеща женска роля, другата за драматургичен текст.

Заслужено изпратиха Татяна Лолова с награда за цялостно творчество

Актрисата Елена Телбис е приятната изненада на театралните награди “Икар”, след като беше номинирана за драматургичен текст. Съюзът на артистите обява пълния списък с претендентите за приза в събота.

Телбис е автор на пиесата “Боклук”, в която играе и една от ролите. “Боклук”, който е поставен в “Театър 199” от учителя на актрисата - Ивайло Христов, се занимава с най-дълбоките чувства, които таят душите ни. И колко трудно е да се пречистим, когато се появи възможност да ги споделим.

Текстът на Елена Телбис е изненадващо проницателен по отношение на човешкия дух за един толкова млад творец. Неговата поетика и хумор, психологическа правдивост и деликатна меланхолия са действително изящни. “Боклук” е дебютна драматургия на талантливата актриса. Светлана Янчева, която играе главната роля е номинирана също за “Икар”, като Янчева ще се конкурира с Бойка Велкова (“Империя на красотата - мадам Рубинщайн) и Ирини Жамбонас (“Кой се бои от Вирджиния Улфс”).

При мъжете битката за статуетката е между Валери Йорданов (“Караконджул”), Симеон Лютаков (“Отело”) и Цветан Алексиев (“Лебедова песен”).

Съвсем очаквано, заслужено и с леко закъснение, Съюзът на артистите в България присъди наградата за цялостно творчество на Татяна Лолова, която почина на 22 март.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства