Елизабет II е пристрастена към сериал

„Служебен дълг“ е най-успешният сериал на BBC Two за последните 10 години.

Нов вид зависимост

Кралицата гледа по цели нощи епизоди на „Служебен дълг“

Често кани прислугата да й прави компания

Преди две седмици световната общност беше разтревожена от новината, че кралица Елизабет е хоспитализирана поради лошо здраве и дори отмени планирано посещение в Северна Ирландия. Представители на Бъкингамския дворец настояват, че главата на Великобритания "остава в добро разположение", но както вътрешни хора признават, тя е много уморена и това не се дължи изключително на кралски дела.

Според информацията, която успява да получи Sunday Times, Елизабет има не само работно, но и свободно време. Кралицата предпочита да обядва и вечеря със семейството и приятелите си и като обикновените простосмъртни гледа любимите си телевизионни предавания до късно, включително криминалната драма „Служебен дълг“. Очевидно обещанията „още една серия и си лягам“ са познати на монарха от първа ръка, но лекарите са недоволни от това. Любопитно е, че кралицата също не е сама в гледането на обратите на сюжета и затова често кани бившата кралска бавачка Мейбъл Андерсън да й прави компания.

Преди две седмици от пресслужбата на Бъкингамския дворец потвърдиха, че Елизабет е била хоспитализирана за "предварителен преглед", докато е останала през нощта в медицинско заведение. Според представител на кралицата тя е била посъветвана да намали натоварването за няколко дни, докато самата Елизабет II продължава да изпълнява задълженията си. И в същото време сигурно проверява дали е излязъл нов епизод от любимата й поредица.

„Служебен дълг“ е британски полицейски телевизионен сериал, създаден от Джед Меркурио. Излъчва се от 2012 година и е най-успешният драматичен сериал на BBC Two за последните 10 години. През май 2017 г. BBC поръчва шести сезон и новите епизоди са по екраните от март тази година. Поредицата е включена в 50-те най-добри телевизионни сериала за всички времена на BBC Two и в Топ 100 на британските телевизионни сериали за всички времена.

„Служебен дълг“ разказва за детектив Стив Арнот (Мартин Комстън), който е преместен в 12-ти отдел на Антикорупционното звено (AC-12) след отказ да прикрие с колегите си убийството на невинен човек при нападение. В AC-12 Арнот работи заедно с детектив полицай Кийт Флеминг (Вики МакКлуър), специалист под прикритие с остър инстинкт за разследване. AC-12 разглежда широко разпространения характер на корупцията и дълбоко вкоренените полицейски връзки с организирани престъпни групи. Сюжетът се занимава с разкриването на самоличността на "N", корумпиран човек или високопоставени хора в полицията, които играят важна роля в управлението на организираната престъпност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица