Елитът на ските отново идва в Банско

България отново ще е домакин на стартове от най-престижната верига в зимните спортове – Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Белият керван се завръща у нас за първи път от 2015-а, след като 51-ият конгрес на Международната ски федерация (ФИС) в Коста Наварино (Гърция) даде на Банско домакинства за следващите 3 сезона.

През 2019-а от 22 до 24 февруари ски курорт №1 на Балканите ще приеме Супер-Г, комбинацията за мъже и гигантския слалом. А година по-късно у нас ще се състезават и най-добрите при дамите. Тяхното състезание ще е в края на януари, с което Банско влиза в елитния клуб на най-престижните домакини на състезания като Аделбоден и Венген (Швейцария), Кицбюел и Шладминг (Австрия), Гармиш-Партенкирхен (Германия) и Кортина д' Ампецо (Италия). През 2021-а, освен Световна купа, под връх Тодорка ще има и шампионат на планетата за младежи до 20 години, който също ще бъде излъчен пряко по Евроспорт.

Огромното признание към БФСки идва дни след преизбирането на председателя на централата Цеко Минев. Голяма заслуга за доверието към България има и заради почетния гражданин на Банско – легендарния Марк Жирардели, 4-кратен носител на Големия кристален глобус при алпийците.

Коментари

Задължително поле