“Ел Класико“ под знака на Меси

Едва ли в „Реал“ спят спокойно преди полуфиналния реванш за кралската купа на Испания. Завършиха отлично 1:1 в първия двубой, но... на „Сантяго Бернабеу“ идва Лионел Меси. Повече от декада „Ел Класико“ минава под знака на аржентинския идол. В първия мач Лео влезе като резерва и невъзстановен от контузия. А сега – след 50-ия си хеттрик, направен срещу „Севиля“.

В 39 издания на „Ел Класико“ Меси е участвал в 40 гола за „Барса“. От тях 26 е вкарал сам, на останалите 14 е асистирал. Няма друг играч в историята с подобни показатели.

Къде е шансът на „Реал“? Че нито веднъж Меси няма гол срещу „белите“ за купата. И само веднъж каталунците са излизали победители. В статистиката на Лео има 17 победи, но и 12 загуби. За последно Меси вкара и асистира за гол при победата с 3:0 на „Бернабеу“ през декември 2017 година.

Не се страхуваме от никого, дори от Меси – отсече бразилецът Виниус, който блесна за „Реал“ в първия двубой на „Камп Ноу“. - Всеки футболист мечтае да играе в „Ел Класико“.“

18-годишният нападател вече има 12 асистенции за еврошампиона в турбулентния сезон.

Но Меси иска да се окичи с трети требъл в кариерата си след 2009 и 2015 година. „За нас всички турнири са еднакво важни и отиваме на „Бернабеу“ за победа – отсече капитанът на „Барселона“. - Не отписваме нито една купа. От тази сме само на два мача. Ще е трудно, защото срещу нас е „Реал“, който ще играе на своя стадион.“

Тази седмица сезонът на „кралете“ може да извърви пътя от тежък до кошмарен. В събота вечер е следващото издание на „Ел Класико“, но за първенство. Пак на „Бернабеу“. Ако „Барселона“ стигна финал и не загуби в Примера, то за „Реал“ остава единствено Шампионската лига. Но четвърта поредна титла и с този състав изглежда химера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят