Ема Робъртс: Чета по книга на седмица

Дъщерята на Ерик Робъртс по пътя към върха

Лондон е любимият ми град

Вдъхновявам се от Кейт Мос и Сиена Милър

Бях на четири годинки, когато казах на родителите си, че искам да участвам във филми

Заради името ми постоянно ме бъркат с Ема Стоун и Ема Уотсън, които са великолепни актриси. Но ние изобщо не си приличаме

Ема Робъртс е дъщеря на актьора Ерик Робъртс и племенничка на сестра му Джулия Робъртс. Тя е талантлива, красива, сексуално атрактивна и успя да се наложи като автономна актриса, светеща със собствен блясък. Ема пее и играе. След малки роли във филми като “Дрога” (2001), тя става известна с ролята си на Ади Сингър в сериала “Кой харесва Ади Сингър” (2004 – 2007) на Nickelodeon, за която получава седем номинации за различни награди. Издава дебютния си албум, който включва саундтрак песните на сериала “Кой харесва Ади Сингър и още” през 2005 г.

След края на “Kой харесва Ади Сингър”, Робъртс участва в “Аквамарин” (2006), “Нанси Дрю” (2007) и “Калпазанка” (2008). Търсейки по-зрели роли, тя се появява в “Разкошен живот” (2009) и в още филми в различни жанрове. Заедно с леля си Джулия Робъртс участва и в “Свети Валентин” (2010). Сред най-известните филми, във филмографията ? са още трилърът “4.3.2.1” (2010), филмът на ужасите “Писък 4” (2011), комедията “Семейство Милър” (2013) и други. Прави запомняща се роля и в “Зловеща семейна история”. Тя продължава да се развива и днес е една от най-качествените филмови дами под 30-годишна възраст.

- Ема, Вие сте част от известно холивудско семейство. Кога решихте, че ще последвате примера на баща си Ерик Робъртс и леля си Джулия Робъртс и ще станете актриса?

- Винаги съм искала да бъда актриса. Още като много малко момиче тази идея се беше заселила в съзнанието ми. Правех малки представления за близките ми, преобличах се и се преструвах пред семейството си. Бях на четири годинки, когато казах на родителите си, че искам да участвам във филми.

- Кое е любимото Ви нещо, свързано с актьорската професия?

- Обичам целият ритуал с преобразяването в друг човек. Преобличането ми е толкова любимо. Да сменяш различни дрехи си е влечение на повечето момичета, а при мен беше свързано и с професионалните ми мечти да бъда актриса и да го правя, за да си изкарвам прехраната. Имам щастието да съм заобиколена от много близки и приятели, които са свързани с този свят и ми помагат. Винаги мога да разчитам на тях и знам, че без тях съм за никъде.

Разбира се, имам и някои смешни истории от актьорската си биография. Заради името ми постоянно ме бъркат с Ема Стоун и Ема Уотсън, които са великолепни актриси. Но ние изобщо не си приличаме.

- Какво беше Вашето детство?

- Много весело и наситено със спомени. Майка ми ми беше невероятно близка. С нея бяхме най-добри приятелки и тя ме изгради като човек и като характер. Тя е истински пример за независима, силна жена. Възхищавам се на такива хора. Винаги съм искала да приличам на нея. От знам, че трябва да бъда независима и да мога да се оправям без да трябва да разчитам на гадже, годеник или съпруг

- Какво Ви прави щастлива извън киното и телевизията?

- Особено щастлива ме правят усмихнатите детски лица. Малко неща могат да се сравнят с чувството, което изпитваш ако успееш искрено да зарадваш едно дете. И за мен е привилегия, че и в професионален план съм имала възможност да го правя като част от много проекти, насочени към детската и семейната аудитория.

- Как прекарвате свободното си време?

- Обожавам да упражнявам съзнанието си. Мозъкът трябва да работи, за да не се амортизира. Аз чета по една книга на седмица. Много обичам детайлите в богатите литературни произведения. В последно време съм обсебена от Никълъс Спаркс. Изчетох буквално всичките му книги. Разчитам на него и неговите произведения, особено когато пътувам. Купувала съм си негови романи от толкова много летища по света.

Разбира се, обичам и да пазарувам. Няма как да излъжа за своите шопинг навици. Но не скачам на скъпите неща. Търсенето на приятни оферти е много забавно. За мен е мисия да намеря най-интересния артикул за възможно най-малко пари.

Ходя и на партита, но не съм най-голямата купонджийка в моята компания. За мен е важно да се социализирам с хора, на които държа. Винаги шофирам сама, защото искам да знам, че мога да си тръгна когато поискам. Ужасно е да заседнеш на парти или събиране, което ти е неприятно.

- Кои са любимите Ви места?

- Много са, но един град изпъква – Лондон. Това е любимото ми място на света. Лондон комбинира най-доброто от Лос Анджелис и Ню Йорк. Имам и страхотни приятели там. Ню Йорк е прекрасно място за снимки, но понякога става твърде хаотично и екстремно. Лондон е моето място. Аз съм силно привързана към британския стил, към английската естетика и се вдъхновявам от Кейт Мос и Сиена Милър.

- Романтичен човек ли сте?

- Не повече от необходимото. Но понякога като заспивам и започвам да си мисля как някъде там се разхожда бъдещият ми съпруг. Може би го познавам, може би още не сме се запознали, може би той знае коя съм. Тези мисли ме привличат силно още от ученическите ми години.

- Имате ли си любима актриса?

- Смятам, че Дженифър Анистън е гениална. Обожавам тази жена.

- Как поддържате физическата си форма?

- Не правя нищо радикално и не си падам много по зеленчуци и плодове. Особено по зеленчуците. Но държа да съм в добра форма по много причини. Една от тях е, че съм обсебена от високите обувки с токчета, а те се носят най-добре и най-лесно когато си в прилична спортна форма.

- Кои са най-важните условия за актьорския успех?

- Страшно важна е динамиката между режисьора и изпълнителите. Добрият режисьор вдъхновява и подкрепя актьора. Не се фокусира толкова върху това да те критикува, а да ти даде идеи, с които да работиш, да те накара да мислиш от перспективата на твоя персонаж.

Коментари

Задължително поле