Си Цзинпин пристигна в Монако

Кой каза, че Италия няма поколение?

35-годишна жена загина при пожар в къща в ямболско село

Рамос отсрами нападателите на Испания

Изгубеното в Балкана дете е открито в труднодостъпна местност, без обхват Топ-планински спасител и двама полицаи са го намерили

Стивън Баркли: Възможни са избори във Великобритания, ако парламентът завземе контрола над процеса на Брекзит

Шефът на ДП ”Пристанищна инфраструктура”: Започваме да строим яхтени марини във Варна и Бургас

Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Емил Димитров-Ревизоро: В България е по-лесно да затворим легалните фабрики, отколкото нелегалните

В България е по-лесно да бъдат затворени легалните фабрики, отколкото нелегалните, това заяви депутатът и предс. на Комисия за наблюдение на приходните агенции Емил Димитров-Ревизоро по БТВ, по повод на разкрития в Карнобат цех за нелегални цигари.

„Намерихме 4 фабрики за нелегални цигари, намерихме тази, която произвежда тютюна, печатницата – огромно разкритие. В нашата Комисия дойдоха главният прокурор, зам.-главният, районният и вътрешният министър и те казаха „искахте да ги хванем фабриките, хванахме ги, а сега трябва да ги пуснем, защото нямаме норма да му конфискуваме техниката”, коментира Димитров.

По думите му от много години се знае, че има врата в закона. „Ако имате два стека ви съдят, а онзи е произвел 200 камиона и няма. Трябва да се разбере – кой ги е произвел, къде ги е продавал, огромна дейност, която предстои пред прокуратурата и накрая трябва да пуснеш този, който стои на върха на пирамидата”, посочи Ревизоро.

Емил Димитров заяви, че той е настоявал пред министъра на правосъдието Цецка Цачева да не се отлагат промените в Наказателния кодекс, които ще ограничат контрабандата. Той допълни, че те няма да засегнат вече заловените контрабандисти.

Депутатът показа снимки от нелегалния завод в Карнобат и посочи, че той се е намирал в „дълбока нелегалност” – под земята. Работниците са имали всичко необходимо, като готвачи и спални помещения, за да не напускат обекта.

По повод акцията във „Винпром Карнобат” Димитров заяви, че трябва да се докаже, че през кранът без пломба тече алкохол. „Дават някакъв кран, от който тече нещо. Покажете, че има алкохолно съдържание. Убедиха ни, че има кран без пломба, но да сложат един спиртомер и да се разбере дали това е алкохол”, каза още той.

Депутатът допълни, че решението на съда да затвори фабриките за алкохол за ден е справедливо, а времето абсолютно достатъчно, за да се осъществи проверка. Той допълни, че работниците си правят „лоша услуга”, като нападат митничарите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.