На 24 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 24.01.2020

СЗО: Китайският коронавирус все още не представлява глобална опасност

Индийски гуру идва в България Помага на Део да спре с наркотиците и дава енергия на Деси Добрева

Мария Захарова: Призоваваме България да работи с руските власти по случая Гебрев

Рекламна гавра с болките на хората Фалшиви герои са лицата от онлайн кампанията на „ Flexa Plus Optima”

САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Пекин отмени Нова година

Емил Димитров-Ревизоро: В България е по-лесно да затворим легалните фабрики, отколкото нелегалните

В България е по-лесно да бъдат затворени легалните фабрики, отколкото нелегалните, това заяви депутатът и предс. на Комисия за наблюдение на приходните агенции Емил Димитров-Ревизоро по БТВ, по повод на разкрития в Карнобат цех за нелегални цигари.

„Намерихме 4 фабрики за нелегални цигари, намерихме тази, която произвежда тютюна, печатницата – огромно разкритие. В нашата Комисия дойдоха главният прокурор, зам.-главният, районният и вътрешният министър и те казаха „искахте да ги хванем фабриките, хванахме ги, а сега трябва да ги пуснем, защото нямаме норма да му конфискуваме техниката”, коментира Димитров.

По думите му от много години се знае, че има врата в закона. „Ако имате два стека ви съдят, а онзи е произвел 200 камиона и няма. Трябва да се разбере – кой ги е произвел, къде ги е продавал, огромна дейност, която предстои пред прокуратурата и накрая трябва да пуснеш този, който стои на върха на пирамидата”, посочи Ревизоро.

Емил Димитров заяви, че той е настоявал пред министъра на правосъдието Цецка Цачева да не се отлагат промените в Наказателния кодекс, които ще ограничат контрабандата. Той допълни, че те няма да засегнат вече заловените контрабандисти.

Депутатът показа снимки от нелегалния завод в Карнобат и посочи, че той се е намирал в „дълбока нелегалност” – под земята. Работниците са имали всичко необходимо, като готвачи и спални помещения, за да не напускат обекта.

По повод акцията във „Винпром Карнобат” Димитров заяви, че трябва да се докаже, че през кранът без пломба тече алкохол. „Дават някакъв кран, от който тече нещо. Покажете, че има алкохолно съдържание. Убедиха ни, че има кран без пломба, но да сложат един спиртомер и да се разбере дали това е алкохол”, каза още той.

Депутатът допълни, че решението на съда да затвори фабриките за алкохол за ден е справедливо, а времето абсолютно достатъчно, за да се осъществи проверка. Той допълни, че работниците си правят „лоша услуга”, като нападат митничарите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.