Емил Радев: Ветото на Закона за концесиите ще доведе до санкции от ЕК

Снимка: БТВ

Решението на президента Румен Радев да наложи вето на Закона за концесиите най-вероятно ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. За това предупреди пред БТВ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Той обясни, че страната ни закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

„Не знам президентът Радев дали изпълни опорните точки на Корнелия Нинова, или на ген. Решетников, но наложи вето в същия ден, в който ЕК ни изпраща мотивирано становище, което е стъпка 2 от наказателна процедура”, коментира евродепутатът.

По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. На тоя шкембу да му .беш мамата. Ти, торба пълна с ла.на чии интереси защитаваш?
  За заплата 40 000 евро и майка си ще продадеш. Кой ги ражда, обучава и ги изпраща там.
  От концесии губим милиарди, суверенност и авторитет.
  Кой си ти бе боклук миризлив. Освен да произвеждаш ла.на, продаваш родината, какво друго умееш?

 2. Гневът ми няма граници. На тлъстия евродепутат трябва на живо да му свалят кожата от сланинестия гръб и да го засолят да не го ядат червеи.
  На приятеля на България ген.Решетников даже не му споменавай името. От свинската ти зурла можеш само да грухтиш в Брюкселските засадания. Там всичките сте еднакви гюведжари.
  БТВ, ГЕРБ какво искаш? БАНДИТИЗЪМ И ВЛАСТ – ГОРДИЕВ ВЪЗЕЛ.

 3. Започнаха се спекулациите, че ЕС ще ни наложи санкции.Добре де ама със този закон не се ли санкционираме сами?А кое е по-важно, европейските интереси за поробването на България със почти вечни и неограничени концесии на природните ни богатства или националните български интереси ? Жадни ходим, а вода газим.Румен Радев е избран от българския народ да защитава неговите интереси, а не чужди.Правилно и похвално решение на Президента БЪЛГАРИН.

 4. От мръсен и дебел охранен гербераст може да се очакват само предателства на българските национални интереси . За тоя , както и за гуруто му Боко-т.и.квата , началниците им от Брюксел са по-голям авторитет от българския народ .

 5. Шефът на „Зелените“ – Иво Прокопиев отново излъга институциите, които започнаха да му играят по свирката! И сметката ще платим ние!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.