„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Емил Радев в с. Разделна: Осигурявайки повече евросредства, гарантираме развитие на малките населени места

Европейското финансиране ускори развитието на българските общини. Чрез европрограмите малките населени места също стават привлекателно място за живот и бизнес. Това коментира кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението си в белославското село Разделна, което вчера отбеляза своя празник. По думите на Радев очакваните през новия програмен период 4 млрд. лв. повече за България ще гарантират повече инвестиции за обновяване на инфраструктурата, повече възможности за бизнеса, за обучение на младите хора, за разширяване на социалните услуги.
„Това е Европа за хората”, категоричен бе кандидатът за евродепутат и поздрави кметът на община Белослав Деян Иванов за активната му работа по европейските програми.

„Благодарение на европейските средства с. Разделна е със 100% изграден водопровод и с почти 90% изградена канализация. В рамките на реализирания проект за канализацията на стойност 4 млн. лв. са цялостно преасфалтирани 3 км улици, така че повече от половината от улиците в селото са с нов асфалт и бордюри. Модернизирана е и пречиствателната станция, като са изградени 4 км напорен канализационен колектор и други три гравитични до помпената станция. С европари е обновено и читалището в селото”, обясни кметът на Белослав. Той допълни, че без европейската солидарност и подкрепата на правителството на премиера Бойко Борисов подобни инвестиции не биха били възможни за село с близо 700 жители.

Кметът на Разделна Галин Георгиев и Андриан Неделчев споделиха с Емил Радев идеите си за социализиране на крепостта Петрич кале, която е най- запазената в Североизточна България.

„Мястото е атрактивно, скалите са предпочитани и от парапланеристи и други любители на екстремните изживявания. Убедени сме, че Петрич кале има потенциал да се превърне в привлекателна туристическа дестинация, макар че самият археологически обект се намира на границата на 2 общини – Аврен и Белослав и няма удобен път до него”, отбеляза кметът на Разделна. Той разказа на кандидата за евродепутат за уникалната находка, на която се натъкнал край крепостта – фосил на праисторически охлюв – амонит, за който се твърди, че е най-големият, намиран на територията на страната. „Очакваме находката скоро да бъде показана в Археологическия музей”, допълни Галин Георгиев, а Емил Радев се ангажира да проучи възможностите за облагородяване и осигуряване на бърз достъп до Петрич кале. Деян Иванов обясни, че сред обсъжданите идеи е и въжена линия от селото до скалите. Той уточни, че се предвижда нова европрограма, която да позволи финансиране за развитие на туристическа инфраструктура на стойност около 200 000 лв. „Средствата обаче не биха били достатъчни предвид трудния терен”, отбеляза още кметът на Белослав.

Галин Георгиев с гордост показа на кандидата за евродепутат и построения с дарения православен храм „Св. Николай Летни”, с който е свързан празникът на селото.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Особено кат сте в коалиция с шопара ал йо.
    Питайте хората в малките населени места какво мислят за лозунга на сдс.тухла върху тухла да не остане от построеното от комунистите.
    Аман от слабоумни шизофрени.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.