Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Емил Радев: Новите технологии ще улеснят трансграничните съдебни производства

Доброто сътрудничество между съдилищата е необходимо за правилното функциониране на вътрешния пазар, а използването на новите технологии ще улесни трансграничните съдебни производства. Това коментира българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в качеството си на докладчик по регламента за съдебното сътрудничество между съдилищата на държавите-членки при събирането на доказателства по граждански или търговски дела.

Позицията си Емил Радев изказа по повод приоритетите на хърватското председателство на ЕС, които бяха във фокуса на провелата се в комисията по правни въпроси на ЕП размяна на мнения с министъра на правосъдието на Хърватия Дражен Бошнякович. За хърватското председателство е изключително важно постигането на споразумение по регламентите за събирането на доказателства и връчването на съдебни и извънсъдебни документи по граждански или търговски дела, беше изтъкнато по време на обсъжданията.

В своето изявление българският евродепутат отчете, че предоставянето на ефективна рамка за трансгранично съдебно сътрудничество е от особено значение за гладкото функциониране на съдебните системи на държавите-членки. Регламентът представлява важен инструмент за европейското съдебно сътрудничество. С него се създава общоевропейска система за пряко и бързо предаване и изпълнение на молби за събиране на доказателства между съдилищата и се определят точни правила относно формата и съдържанието на такива молби. „Целта е да се постигне по-гладко функциониране на пространството на свобода, сигурност и правосъдие и на вътрешния пазар, като се увеличат ефикасността и бързината на трансграничното събиране на доказателства”, отчете Емил Радев. Той припомни, че през 2018 г. приблизително 3,4 милиона граждански и търговски съдебни производства в ЕС са свързани с трансгранични процедури. При тях е необходимо да се получат доказателства от друга държава-членка. Именно регламентът за събирането на доказателства предоставя инструменти, които улесняват достъпа до тези доказателства. Министърът на правосъдието на Хърватия Дражен Бошнякович отговори, че бъдещият регламент за връчване на документи ще осигури по-добър достъп и ще гарантира правата на държавите-членки. „Освен това, ще се ускори процедурата по събиране на доказателства. По този начин ще успеем по-добре да цифровизираме дейностите по гражданско-правни въпроси. Това е сред нашите приоритети,“ допълни представителят на хърватското председателство на Съвета на ЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.