„Енерго – Про“ модернизира мрежата в Търновско с 320 хил. лв.

„Електроразпределение Север“ (старо име „Енерго – Про Мрежи“) модернизира и обновява електроразпределителната мрежа на територията на област Велико Търново. Дейностите са част от инвестиционната програма на дружеството за 2017-2018 година, а предвидените средства са около 320 хиляди лева, съобщиха от компанията.

До момента е реализирана инвестиция на стойност 80 хиляди лева, която включва подмяна на маслени прекъсвачи с вакуумни във възлови станции “Западна промишлена зона, “Базово училище и “Сушица”.  Други 17 000 лева електроразпределителното дружество е вложило в подмяна на трансформатори в подстанции “Велико Търново” и “Дълга лъка”. Обновеното оборудване ще намали технологичните загуби по мрежата в района, захранван от двете подстанции и ще намали риска от възникване на аварии, обясняват от компанията.

„Електроразпределение Север“ е стартирала и проект на стойност над 220 хиляди лева за рехабилитация и обновяване на подстанция ”Горна Оряховица Запад”. Предвижда се подмяна на стари маслени прекъсвачи средно напрежение с нови вакуумни, инсталиране на нови цифрови релейни защити на електропроводи и силови трансформатори в подстанцията и други.

С инсталирането на ново високотехнологично оборудване в посочените подстанции и възлови станции ще се повиши сигурността на електрозахранване на 15 000 клиенти на електроразпределителното дружество в двата най-големи града в областта – Велико Търново и Горна Оряховица.

Планираните от страна на електроразпределителната компания инвестиции в обновяване и модернизиране на мрежата на територията на област Велико Търново през 2018 година ще надхвърлят 6 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес