На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Енерго Про обсъди с кмета на Габрово развитието на електроразпределителната мрежа

На снимката от дясно на ляво: Таня Христова, Кмет на община Габрово, Момчил Андреев, Главен изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО, Пенчо Минчев, Управител на Разпределителен обслужващ център Горна Оряховица/Габрово към Електроразпределение Север

Главният изпълнителен директор на Енерго Про Варна Момчил Андреев се срещна с кмета на община Габрово Таня Христова във връзка с инвестиционната програма на компанията за развитие на електроразпределителната мрежа в общината през 2018 г. Бяха съгласувани приоритетни за община Габрово проекти, за които Енерго Про ще предвиди необходимите мощности и съоръжения за надеждно електрозахранване.
През 2018 година Електроразпределение Север, част от групата Енерго Про Варна, ще увеличи инвестициите в електроразпределителната мрежа в областта с 16%. Предстои да се реализират проекти на стойност 5,1 млн. лв. От тях 2 млн. лв. ще бъдат вложени  на територията на община Габрово за  обновяване на 3 ключови електропровода, които осигуряват електрическа енергия на десетки хиляди клиенти. Предвижда се и реконструкция на участъци от въздушната мрежа, ще продължи изнасянето на табла и монтирането на нови електромери.
В рамките на 2017 година Енерго Про вложи 4,4 млн. лв. в поддръжка и развитие на електроразпределителната мрежа в област Габрово.  40% от тях са проекти, реализирани на територията на община Габрово – обновяване на елементи от оборудването на подстанция „Синкевица“ и възлова станция „Кантона“, които доставят електричество на част от града и близките населени места в общината. Извършен бе ремонт и е изградена телемеханика на възлова станция „Етъра“, с което ще се ускори откриването и отстраняването на възникнали аварии. Обновени са участъци от мрежите средно и ниско напрежение, изнесени са 1154 електромерни табла и са монтирани нови електромери.
Вложените средства повишиха качеството на електроснабдяване на територията на община Габрово – броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 12,5% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните изключвания през същия период – с 12,4%.
По време на срещата бяха обсъдени и инициативи на Енерго Про Варна за по-лесно и удобно обслужване на клиентите на компанията. От 2013 година Енерго Про Варна регулярно организира изнесени офиси в малки населени места, където жителите могат да се възползват от услугите на електроразпределителното и електроснабдителното дружество, без да се налага да пътуват до Центъра за обслужване на клиенти в Габрово.
Главният изпълнителен директор на Енерго Про Варна изрази удовлетворение от доброто взаимодействие на компанията с органите на реда в Габрово за противодействие на кражбите на ток. Благодарение на общите усилия през последните 5 години в областта са констатирани 1 009 случая на незаконно потребление. 57% от тях са на територията на община Габрово. 50 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушения. През последните три години на територията на областта има 25 души, осъдени за незаконно потребление на електричество, от които 6 са с условни присъди, а 19 души са наказани с пробация.
Срещата на главния изпълнителен директор с кмета на Габрово е част от поредица инициативи на Енерго Про Варна за активно сътрудничество с местната власт и обединяване на усилията за реализиране на проекти в полза на хората, живеещи в Североизточна България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.