Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

„Енерго-Про“ получи престижна награда за младежка заетост

На тържествена церемония министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова връчи на управителя на „Енерго-Про Варна“ Момчил Андреев приза „Работодател със значим принос на регионалния трудов пазар“. Престижната награда на министерството и Агенцията по заетостта е присъдена за наемането на 47 младежи с висше или средно образование по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. След изтичането на субсидирания стаж, 16 от тях са останали на работа в дружеството.

Като благодари за престижната награда, Момчил Андреев разказа плановете на компанията за нови постижения в заетостта догодина. „Първо, през 2017 г. предстои либерализация на пазара на електроенергия. Много фирми вече са там. На него ще излязат и домакинствата. Предстои да обучим десетки, а може би и стотици търговски представители, които да работят с клиентите“, обясни Андреев.

„Енерго-Про“ предвижда също да увеличи с една трета екипа в дружеството, който обслужва новите абонати. „15-20% ръст на новите присъединявания очаквам през следващата година“, каза управителят на дружеството. „Ние оперираме 50 000 км електропроводи. Трябват ни квалифицирани електромонтьори. Обучението на един такъв специалист отнема поне 2 години. През тази година сме назначили над 50 човека, през следващата ще продължим с поне още 50-70 такива специалисти“, допълни Момчил Андреев.

Енерго-Про Варна Водеща българска енергийна компания, която поддържа и управлява електроснабдителната система в 9 области в Североизточна България. Дружеството осигурява практика и стаж на студенти от Техничесски университет – Варна, по време на следването. През 2016 г. е 16 от тях са останали на работа след приключването на субсидирания период – стажа по схема „Младежка заетост“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Всички работодатели РАВНИС с г-н Момчил Андреев.За да останат младите в България,трябва по-вече такива работодатели и добро заплащане.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.