Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Снимка: Архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че страната му ще продължи военната си операция срещу кюрдите и Ислямска държава (ИДИЛ) в Северна Сирия, въпреки получаваните критики от партньорите в НАТО.

"Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия", посочи Ердоган пред репортери по време на визита в Баку. Той добави, че Турция възнамерява да проведе "напълно" военната операция до "самия ѝ победен край" и "да завърши това, което сме започнали".

"Ние сме решени да продължим операцията докрай, без да обръщаме внимание на заплахите. Битката ни ще продължи, докато не бъде постигната окончателна победа", подчерта той.

Ердоган също така нападна Европейския съюз и Арабската лига заради критиките им към турската военна операция и поиска международни средства за плановете на Анкара за "безопасна зона" в североизточна Сирия. Той се присъедини към президента на Съединените щати Доналд Тръмп в обвинението към кюрдските сили за освобождаване на затворници от ИДИЛ, информира БНР.

Коментари

Задължително поле