Екатерина Захариева: Българските студенти в Русия скоро ще получат право на почасова работа и стаж

Тръмп: Може да се наложи да влезем в нови войни

Проф. Атанас Тасев: Борисов вложи в „Балкански поток“ геополитически смисъл

Излезе трейлърът към деветия епизод на „Междузвездни войни“

Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите ATP 500 във Виена

Северна Ирландия узакони абортите и еднополовите бракове

Как се храни Джулия Робъртс

Порои и свлачища в Северна Италия

Политическите лидери в Македония са се разбрали да отговорят на България

Ердоган отива при Путин в Сочи, за да обсъждат ситуацията в Сирия

ЕК представя мониторинговия си доклад за България Очаква се той да бъде последен

Вижте какво време ни очаква днес

Благой Георгиев пред завръщане в елита на Русия

На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Ето каква е тайната на идеалната чаша кафе

Химик от университета на Орегон твърди, че тайната на идеалната чаша кафе е да се използва подходяща вода заедно с прясно смлени зърна, които са били съхранявани в хладилник, съобщи в. „Дейли мейл“.

Д-р Кристофър Хендън препоръчва да избягваме кафеварките с филтър, както и да устояваме на изкушението да мелим кафето прекалено фино, защото това може да съсипе вкуса.

Водата трябва да е твърда, защото така се засилва вкусът. Примесите в твърдата вода, като магнезий и калций, задържат кофеина и това повишава качеството на напитката. Твърдата вода обаче може да съдържа много бикарбонат, от който кафето горчи повече.

Зърната трябва да се съхраняват в хладилник, защото прясно изпеченото кафе съдържа въглероден двуокис, който лесно се изпарява, а с него и повечето аромат.

Важна е и мелничката за кафе. Ако зърната станат на фин прах, той се слепва и това влошава вкуса.

Горещата вода трябва да преминава през кафето равномерно и процесът да е постоянен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.