На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Ето каква е тайната на идеалната чаша кафе

Химик от университета на Орегон твърди, че тайната на идеалната чаша кафе е да се използва подходяща вода заедно с прясно смлени зърна, които са били съхранявани в хладилник, съобщи в. „Дейли мейл“.

Д-р Кристофър Хендън препоръчва да избягваме кафеварките с филтър, както и да устояваме на изкушението да мелим кафето прекалено фино, защото това може да съсипе вкуса.

Водата трябва да е твърда, защото така се засилва вкусът. Примесите в твърдата вода, като магнезий и калций, задържат кофеина и това повишава качеството на напитката. Твърдата вода обаче може да съдържа много бикарбонат, от който кафето горчи повече.

Зърната трябва да се съхраняват в хладилник, защото прясно изпеченото кафе съдържа въглероден двуокис, който лесно се изпарява, а с него и повечето аромат.

Важна е и мелничката за кафе. Ако зърната станат на фин прах, той се слепва и това влошава вкуса.

Горещата вода трябва да преминава през кафето равномерно и процесът да е постоянен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.