Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 20 януари 2020

На 20 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 20.01.2020

Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Ето с кои дипломи се взимат най-високи заплати (ГРАФИКИ)

студенти

Най-високи доходи през 2019-а година са получили завършилите специалисти „Информатика“ в Софийския университет – 4193 лева, и „Администрация“ в Американския университет – 3531 лева. Това показват данните от рейтинговата система на висшите училища, представена днес от МОН.

3438 лв. е средният месечен облагаем доход на завършилите „Информатика и компютърни науки“ в НБУ. На четвърто място с 3092 лв. е специалност „Математика“ в СУ, а на пето – „Комуникационна и компютърна техника в Техническия университет в София, с 3049 г.

Що се отнася до реализацията данните оказват, че най-ниска – практически нулева – е безработицата при кадрите, завършили военните университети, медицински специалности и информатика. Те са представени като процент на официално регистрираните безработни сред завършилите през предходните 5 години:

И тази година Софийският университет води в 21 от общо 52 професионални направления. Следват Техническия университет, който е първи в шест направления и Медицинският университет в София.

Като положителни тенденции днес бяха отбелязани намаляването на броя на студентите с 6 хиляди души, по-малък прием в „Икономика“ и „Администрация“ и по- голям в необходимите за стопанството ни технически науки, медицина и педагогика.

„В последните години намалява броят на зрелостниците, които избират да учат в чужбина“, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при представянето на рейтинговата система на ВУЗ-овете.

Той посочи, че в предишни години той е бил 6 000 и е паднал до 4 200 през 2018 г., като през настоящата година цифрата е 3 500. „Това не е малко, но е по-малко от предходните години“, добави Вълчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.