Ефектно MINI открива сезона на кабриолетите

Моделът Sidewalk привлича погледите със специфични акценти

През зимата MINI изненада почитателите на откритите автомобили с кабриото Sidewalk. Автомобилът ще бъде въведен на пазара през март и обещава емоции в стил, лукс и хайтек точно за старта на топлия сезон. Характерни за линията Sidewalk са специалните варианти на цветовете, мекият покрив, джантите и акцентите в интериорното оборудване.

За първи път MINI се предлага с новото лаково покритие Deep Laguna Metallic. Изразителният син цвят подчертава атлетичните форми на единственото премиум кабрио сред малките автомобили. Ефектният външен вид е гарант, че колата привлича погледите по улиците. Магнетичната визия е допълнена от специфичните за модела ленти на предния капак с кантове в контрастен цвят. Корпусите на външните огледала са боядисани в цвета на каросерията, който може да бъде и един от останалите предлагани пет ексклузивни лака. Мигачите са комбинирани със специфични за модела рамки, а джантите са 17-инчови и също са изработени по специален дизайн.

MINI залага на класическата за кабрио конструкция със сгъваем мек покрив. Текстилният гюрук е създаден специално за модела Sidewalk. Той се отваря и затваря с автоматичен механизъм почти безшумно за 18 секунди. Подвижният покрив е издръжлив, добре изолиран и красив благодарение на втъканата графика.

Названието Sidewalk личи върху лайстните от матиран алуминий на праговете, както и на волана и н аседалките. Те са облечени с кожени повърхности в цвят антрацит и с контрастни шевове. В унисон с тях е и дизайнът на стелките – също с тъмни кантове и светли шевове.

Високотехнологичното оборудване подхожда напълно на дизайнерския стил на автомобила. Моделът Sidewalk разполага с LED фарове, LED фарове за мъгла, светлинен пакет за интериора, различни режими на шофиране, автоматична климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред и др.

Под предния капак работят модерни бензинови турбо мотори. Купувачите избират между 3-цилиндров двигател с обем 1,5 л в две нива на мощност – 102 к.с. (MINI One| и 106 к.с. (MINI Cooper). Най-добра динамика осигурява по-големият 4-цилиндров агрегат с ресурс от 192 к.с. във варианта MINI Cooper S. Серийната скоростна кутия е механична с 6 предавки. Опционално двете по-мощни версии получават 7-степенна трансмисия с два съединителя и лостчета на волана за ръчно превключване. Богатият списък с допълнително оборудване допринася за още по-комфортно изживяване при пътуване в открит автомобил без покрив над главата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили