Е-Rifter стига по-далеч

Многофункционалният модел изминава 320 км с едно зареждане

Поредният нов електрически автомобил на Peugeot е семейният превозвач Rifter. Той се отличава от досегашния модел с преработен дизайн, нови системи за безопасност и по-дълъг пробег (до 320 км) благодарение на оптимизираното управление на енергийните потоци и батерията. Ще се предлага с късо и дълго междуосие, с 5 или 7 места и 2 варианта на батерията. Това е многофункционален автомобил за всеки ден и свободното време, с изобилно вътрешно пространство, модерни технологии и редица практични функции.

Една от промените е изписването на моделното означение с главна буква Е. След обновлението Е-Rifter изглежда по-атрактивно, което се дължи най-вече на корекциите във визията на предната част. Тя е по-динамична с новата радиаторна решетка, в чийто център е поставено логото на марката. Разпознаваемият светлинен подпис под формата на следи от нокти придава силна идентичност на модела. Новите цветове подчертават неговия атрактивен дизайн и широкото му приложение. За това допринасят широките калници, сериозните странични протектори, релсите на покрива и високия просвет.

Кабината е голяма, уютна и с прегледна подредба на уредите. Новото табло осигурява ергономичност и излъчва солидност. Оформлението е типично за марката с компактен и скосен волан, който е по-ниско разположен и разполага с функция за отопление. Така водачът има отлична видимост към пътя и 10-инчовия дигитален клъстер, на който изобразяваната информация може да се персонализира според личните предпочитания.

В горната част на конзолата се намира напълно нов 10-инчов сензорен дисплей с висока резолюция. Той служи за управление на инфо-развлекателната система, свързаната навигация и други функции. Седалките са с нова светлосива текстилна тапицерия в хармония с другите материали. Всяка от трите отделни седалки на втория ред може лесно да се сгъне до пода. При дългата версия на модела има и две отделни седалки на трети ред. На разположение на пътниците са многобройни отделения за съхранение на предмети, а голямата остъклена площ предоставя отличен обзор.

Двете странични плъзгащи се врати и голямата задна врата (с отварящо се стъкло) на товарното отделение осигуряват много лесно качване, слизане и товаро-разтоварни дейности. Обемът на товарната зона варира от 775 л до кората при късата версия до 4000 л до покрива при сгънати задни седалки при дългата версия. Транспортирането на дълги предмети е по-лесно благодарение на предната пътническа седалка, която се сгъва до пода. И в двете дължини (4,40 м и 4,70 м) моделът се предлага с 5 и 7 места.

Пробегът с едно зареждане на батерията е увеличен до 320 км. Максималната скорост на движение е 135 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11,2 секунди. Мощността на електромотора е 136 к.с., а максималният въртящ момент е 270 Нм. Регенеративното спиране работи в три нива на интензивност според желанието на водача. 

Сигурност на високо ниво

В новия електрически модел Peugeot E-Rifter се предлага богата гама от системи в помощ на водача - предупреждение за умора, разпознаване на пътните знаци, асистент за придържане в лентата, автоматично аварийно спиране с отчитане на пешеходци и колоездачи, ограничител на скоростта. Автомобилът е оборудван със 17 асистиращи системи, които са оптимизирани с адаптивен автопилот. Подпомагането на паркирането е подобрено с 12 сензора, разпределени отпред и отзад, както и със система за панорамен обзор с камера за заден ход с висока резолюция.

На централната конзола е разположено безжично зарядно устройство за смартфон. На разположение на пътниците са два извода USB-C, един USB-A и контакт 230 V. Чрез мобилно приложение собственикът може да добави нови функции и свързани услуги като виртуална сервизна книжка, предварително изпращане на дистанционно подготвени пътувания от смартфона до бордовата навигационна система, предвиждане на точките за зареждане, като същевременно се предвижда наличното ниво на заряд при пристигане в крайната точка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили