Жаир Болсонаро иска да прати сина си посланик в САЩ

Жаир Болсонаро

Бразилският президент Жаир Болсонаро обмисля назначаването на сина си Едуардо за посланик във Вашингтон, разкри бразилският лидер и изтъкна приятелството на 35-годишния младеж с децата на американския президент Доналд Тръмп, предава AFP.

Едуардо, който в момента е член на парламента, придружи баща си на частна среща с Тръмп по време на дипломатическо посещение във Вашингтон през март.

"Според мен той може да бъде правилният човек и може да представи идеално послание във Вашингтон", каза президентът пред репортери в четвъртък.

Но решението е на Едуардо, добави той, който ще трябва да подаде оставка от Конгреса и да си гарантира одобрението на Сената.

Едуардо, третият от четиримата синове на президента, каза, че все още не е получил официална оферта, но ще приеме работата.

"Ако президентът ми повери тази мисия, аз ще съм готов да напусна мандата си", каза той. "Говоря английски, говоря испански, бях избран с рекорден брой гласове, аз съм председател на комисията по външни отношения... Вярвам, че тези пълномощия ми дават определена квалификация."

Коментари

Задължително поле