Оправдаха прокурор, бил невменяем

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Жеги до 40 градуса нахлуват в Гърция

Извънреден бюлетин за настъпваща гореща вълна издадоха съседите

Очаква се през следващите дни температурите да достигнат 40 градуса в няколко части на страната. От новата топлинна вълна изглежда се спасяват егейските острови от север. Петък се очаква да бъде най-горещият ден, тъй като температурите ще достигнат 40 градуса по Целзий в западна Централна Гърция, Тесалия и централна Македония.

Синоптиците излязоха с извънреден бюлетин към гражданите и туристите в страната, в който предупреди за високи температури през следващите дни.

Конкретно:

В четвъртък високите температури ще преобладават в Западна, Централна и Северна Гърция. Континентална Гърция: в Западна Централна Гърция, Тесалия и Централна Македония (37-38 градуса по Целзий). Островна Гърция на Йонийските острови (35 до 36 градуса по Целзий).

В петък (09.8.2019 г.) в цялата страна ще преобладават високи температури, които ще достигнат 38 до 40 градуса по Целзий. Конкретно в Континентална Гърция: в западна Стереа, Тесалия и централна Македония (39 до 40 градуса по Целзий). Островна Гърция: на Йонийските острови (37 градуса по Целзий). Най-високата температура се прогнозира в Атина – 38 градуса и в Солун – 36 градуса по Целзий.

През уикенда (10 и 11.8.2019 г.) температурата ще спадне с около 2 до 4 градуса в Евбея, източен Пелопонес, Циклади и северен Крит, тъй като северните ветрове ще достигнат интензитета, главно между 7 и неделя 8 буфор.

В останалата част на Гърция температурите ще останат високи.

В централна Македония, Епир, Тесалия, западна Стереа и западен Пелопонес живакът се очаква да удари 39 до 40 градуса, а Йонийските острови, източните егейски острови и Додеканезът до 38 градуса по Целзий.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.