Жената като муза в „Приказен свят“

Акцентът е върху любимата на автора тема за женското начало.

Михаил Лалов с нова изложба във варненската галерия Le Papillon

Картините разказват истории за любов, вдъхновени от женското тяло

Изложбата може да се види от 18 юни до 7 юли

Какво му трябва на човек след една неочаквана и объркваща пандемия? Връщане към ежедневието? Трябва му приказка за свят пълен с цветове, чудеса и щипка красота, казва художникът Михаил Лалов. Тази приказка, претворена в живописни платна, той разказва в новата си изложба във варненската арт галерия Le Papillon.

Неговите картини разказват различни истории за любов и са обединени в най-новата експозиция на художника “Приказен свят”, специално създадена за варненската публика.

Акцентът е върху любимата му тема за женското начало и жената като муза, но са включени и няколко пейзажа и абстрактни решения, създаващи динамика като кадри от филм. Женските образи са изобразени по много различни начини, загатващи за многоликата женска природа.

В изложбата преобладават картини в големи формати, където Лалов разгръща свободния си дух и убедително улавя вниманието с богатите си на фигури и елементи платна.

Творбите му са изпълнени в меки, пастелни тонове, с присъщата за автора загадъчност и сложни композиционни плетеници от женски тела и тайни, недоразказани истории. Сюжетите на творбите на Лалов са многопластови, често формите са просто очертания, но винаги живописния начин на полагане на цветовете разкрива страстта на художника и вплита съзнанието на зрителя в приказки.

“Всеки има нужда от приказка в своя ден. Тя е тази, която прави деня ни цветен, разкошен и ни дава любов”, казва маестро Лалов.

Официалното откриване на изложбата е на 18 юни и може да се види до 7 юли.

Коментари

Задължително поле